Ексклюзиви
понеділок, 29 серпня 2011 14:55

Спецтема: Війна у Лівії

Каддафі переховує свої мільярди в Україні - спецслужби

Каддафі переховує свої мільярди в Україні - спецслужби

Муаммар Кадаффі сховав багатства, які оцінюються в $50 млрд, в ПАР, Алжирі, Єгипті та Україні.

Про це пише італійська газета Corriere della Sera з посиланням на французькі спецслужби.

"Поки є гроші - є надія. Саме таким може бути гасло диктаторів, які опинилися в оточенні ворогів. Якщо Каддафі вдавалося так довго чинити опір, то це лише завдяки трьом речам: він грубий, розумний і багатий. Разом з синами він сховав багатства в самих різних місцях : в ПАР, Алжирі, Єгипті, на Україні, в податкових раях і там, де не задають дуже багато запитань, коли туди приїжджаєш з валізами грошей", - пише видання.

"За даними французьких спецслужб, у розпорядженні каддафістів, щонайменше, $50 млрд. Лідер використовував ці гроші на залучення секретних агентів, оплату найманців, фінансування терористів. Араби, європейці, слов'яни, американці, африканці. Деякі стали живим щитом, інші діють більш витончено. Вони вміють працювати таємно, їм відомі золоті правила виживання у ворожому середовищі, вони користуються сучасною технікою", - сказано в статті.

"За допомогою грошей завжди можна переконати повстанців дивитися в іншу сторону. Ймовірно, саме так і вчинили сини Каддафі, коли втекли. Заблокована дорога може бути знову відкрита, злітна смуга на аеродромі може несподіваним чином виявитися вільною, будинок може перетворитися на надійний притулок. За словами багатьох перебіжчиків, клан Каддафі все ще впевнений в тому, що у нього є простір для маневру", - пише автор статті Гуїдо Олімпіо.

"Прихильники Каддафі роблять ставку на два елементи. Фактор часу: з часом опозиція може розколотися. Фактор грошей: щоб фінансувати боротьбу до останнього. Важливо протриматися, а потім вже можна буде подумати над тим, як спланувати "повернення". Каддафісти заявляли про це з самого першого дня повстання", - нагадує автор статті.

Нагадаємо, в української влади були налагоджені тісні контакти з Каддафі, зокрема, мова йшла про надання в оренду землі. Також повідомлялося, що до рук лівійських повставців потрапили українські найманці. 

Зараз ви читаєте новину «Каддафі переховує свої мільярди в Україні - спецслужби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути