субота, 30 листопада 2013 19:52

Побита на Майдані дівчина померла - громадська організація

Побита на Майдані дівчина померла - громадська організація
Фото: radiosvoboda.org

Дівчина, госпіталізована вночі з Майдану Незалежності після кривавого розгону мітингу - померла в лікарні.

Про це громадській організації "Свідомо" повідомили власні джерела. Інформація наразі перевіряється.

ЄвроМайдан почав збиратися в Києві 21-го листопада. Кілька сотень невдоволених рішенням Уряду про зупинку роботи над підписанням угоди з Євросоюзом прийшли висловити свій протест. 22-го листопада мітингувальники продовжили своє перебування на Майдані Незалежності - попри намагання міської влади і правоохоронців витіснити їх звідси під приводом встановлення різдвяного містечка в центрі міста, сильний дощ і холод. Заклик у всіх один - зробити все можливе для підписання угоди про співпрацю з Євросоюзом.

У п'ятницю 29 листопада у Вільнюсі в рамках другого дня саміту Східного партнерства планували підписати угоду про асоціацію Україна-Європейський союз. Але президент Віктор Янукович не поставив свій автограф під жодним документом. Натомість, мітингарі з ЄвроМайдану прийняли резолюцію про підготовку до імпічменту президента. У відповідь, вночі, сотні бійців спецпідрозділів розігнали людей, що лишалися на Майдані Незалежності з особливою жорстокістю. Людей госпіталізували з пораненнями різної тяжкості, багатьох затримала міліція. Обурені люди почали збиратися на Михайлівській площі, аби зрозуміти - що робити далі. В обід 30-го листопаду на площу вийшло кілька тисяч людей.

Зараз ви читаєте новину «Побита на Майдані дівчина померла - громадська організація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

277

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути