Ексклюзиви
субота, 21 квітня 2018 07:08

"Побили, бо говорив українською" - у Криму помер підліток після сутички з правоохоронцями

"Побили, бо говорив українською" - у Криму помер підліток після сутички з правоохоронцями
В Марка роздроблений череп, сині смуги на лобі і ногах. Фото:static.gazeta.ua

"Ішли додому спокійно, був туман. Друг Марка розповів, що назустріч на червоній "шістці" їхали міліціонери. Згадує, що вони їх спиняли, аби підвезли в Оленівку. Але ті відмовилися, нагрубили їм. Після того він нічого не пам'ятає. Каже, що отямився від криків навколо. На ноги стати не міг. А потім побачив Марка з побитою головою, який лежав у калюжі крові", - каже матір убитого хлопця Тетяна Іванюк зі слів його друга.

21 квітня 2014 року 16-річного Марка Іванюка з Березнівщини Рівненської області вбили у Криму невідомі. Хлопець два роки жив у селі Оленівка Чономорського району Криму з матір'ю і молодшим братом, навчався на маляра в ПТУ.

Близько першої години ночі Марк із 24-річним Миколою повертався з дискотеки в селі Красносельське в Оленівку. Коли поверталися, то їх побили. Маркові завдали таких травм, що він помер. Мати вважає, що її сина жорстоко забили правоохоронці через те, що юнак розмовляв українською мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Приїжджайте скоріше, їх хтось убив" - у будинку знайшли тіла подружжя

"У обох хлопців побиті ступні, а в Марка роздроблений череп, сині смуги на лобі і ногах. Видно, що палицями били. Є кілька версій. Одні кажуть, що його побили через те, що українською говорив. Міліціонери стверджують, що хлопців збив чорний джип. Ще є версія, що на них хтось сторонній напав. Я підозрюю міліцію, бо в дітей побиті ступні. Так б'ють тільки міліціонери. Місцеві тих міліціонерів бачили того дня п'яних. Слідчий мені жодного разу не подзвонив. А місцевого таксиста змушували взяти вину на себе, п'ять годин допитували".

В тодішній міліції вже анексованого Криму свою причетність до того, що трапилося заперечують. За їхніми даними, Марк став жертвою ДТП.

"21 квітня близько другої години ночі невстановлений водій на автодорозі Чорноморське-Оленівка скоїв наїзд на двох пішоходів, які перебували на середині проїзної частини. З місця події винний зник. В результаті ДТП один з пішоходів, 24-річний житель села Оленівка, з множинними травмами, в стані алкогольного сп'яніння, госпіталізований. Другий пішохід, 16-річний житель Рівненської області, від отриманих травм помер на місці події ", - повідомили в самопроголошеній МВС Криму.

В окупованому Криму жорстоко вбили подружжя Ларькових та їхню 3-річну доньку.Останки тіл знайшли в селищі Георгіївське поблизу Керчі.

Зараз ви читаєте новину «"Побили, бо говорив українською" - у Криму помер підліток після сутички з правоохоронцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути