Ексклюзиви
понеділок, 01 квітня 2019 09:00

Грабіжники закатували відомого композитора
3

1 квітня минає три роки із дня вбивства в окупованому Донецьку директора Центру слов'янської культури, композитора і поета 54-річного Миколи Присяжнюка
Фото: patrioty.org.ua
1 квітня минає три роки із дня вбивства в окупованому Донецьку директора Центру слов'янської культури, композитора і поета 54-річного Миколи Присяжнюка
1 квітня минає три роки із дня вбивства в окупованому Донецьку директора Центру слов'янської культури, композитора і поета 54-річного Миколи Присяжнюка

1 квітня минає три роки із дня вбивства в окупованому Донецьку директора Центру слов'янської культури, композитора і поета 54-річного Миколи Присяжнюка.

Уночі до його дому в Будьонівському районі ввірвалися невідомі. Чоловіка катували – поламали йому руки та ноги. Він не витримав знущань. Відомо, що в будинку знаходилася ще жінка – покоївка чи співмешканка, за різними даними. Їй теж дісталося: кілька ножових поранень і численні переломи. Після того як вбивці втекли, жінка змогла дістатися до будинків сусідів, і ті викликали "швидку".

"Вночі якась нечисть, увірвавшись в його будинок у пошуках наживи, скоротила його дні. Він загинув мученицькою смертю. І війна на донецькій землі не залишає можливості попрощатися з ним ... Спочивай з миром, Микола Васильович" – писала тоді у Facebook знайома, заступник головного редактора журналу "Шишкин лес" Олена Рєзнікова.

Відомо, що зловмисники забралися в будинок з тильної сторони. У Присяжнюка було багато цінностей – ікони, коштовності, але нічого не зникло. Тільки значна сума грошей. Припускають, чоловіка катували, аби дізнатися, де ховає заощадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матір і доньку знайшли вбитими через два тижні

Микола Присяжнюк народився в с. Слобідка Тисменицького району на Івано-Франківщині. Проте пов'язав своє життя саме з Донбасом і залишався там після окупації.
Присяжнюк неодноразово був лауреатом всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Він довгі роки очолював Центр слов'янської культури, який раніше мав назву Палацу культури ім. Леніна. В установі проходили численні виставки та концерти, організовані артистом. ЦСК не зупинив своєї діяльності і після захоплення Донецька проросійськими сепаратистами.

На Івано-Франківщині земляки відкрили видатному композиторові пам'ятну дошку, повідомив військовий Олександр Жилак. Чи затримали вбивць Присяжнюка – не відомо.

Під Одесою, в елітному селищі "Сосновий берег", бандити забралися в будинок, де жила сім'я власників салону антикваріату. Убили 62-річного господаря будинку, перед смертю його катували.

Зараз ви читаєте новину «Грабіжники закатували відомого композитора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути