Ексклюзиви
пʼятниця, 28 жовтня 2022 12:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Готують убивство цивільних – Подоляк розповів про плани росіян на Херсонщині

Готують убивство цивільних – Подоляк розповів про плани росіян на Херсонщині
За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, росіяни не втримають Херсон. Фото: korrespondent.net

Найпотужніші бої нині тривають біля Бахмута на Донеччині. Там зараз ключовий напрямок фронту.

На південь росіяни своїх основних сил поки що не перекидають. Туди направляють переважно мобілізованих та "вагнерівців". Про це в інтерв'ю 24 каналу розповів радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

За його словами, на Запоріжжі сухопутного просування з боку ворогів немає. Але росіяни постійно обстрілюють Дніпропетровську та Запорізьку області.

"Це така маленька гидота, яка хоче, навіть якщо програє війну, все ж таки встигнути накоїти багато біди. Знищити територію, наші промислові можливості, щоб нам було складно потім підіймати свою економіку, реанімувати її, відновлювати й таке інше", ‒ сказав Подоляк.

На півдні російські загарбники одночасно робили різні дії, зокрема мінували шлюзи Каховського водосховища.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського закликали міжнародних партнерів знищити кілька заводів в Ірані

"Вони вважають, що можуть на певний час затопити лівобережну частину Херсонської області, щоб затримати наш контрнаступ на Херсонщині в бік Арабатки, Генічеська, Чонгара. І поступово хочуть відступити до Криму. Зрозуміло, що Херсон вони не втримають, всі сім'ї знову ж таки евакуюються до Криму. Але є низка людей, саме херсонців, яких евакуюють на лівобережну частину. Щоб потім, коли вони затоплюватимуть, там була певна кількість загиблих цивільних громадян. Це ж Росія, вони все це готують", – каже Подоляк.

Нині росіяни доправили на Херсонщину кілька тисяч нових мобілізованих. Готуються до боїв у місті, встановлюють ствольну артилерію на лівому березі. Вони планують не тільки вести міські бої, а й спробують знищити певну кількість цивільної інфраструктури.

"Те саме, що вони робили в Харкові. Під'їжджали танками й буквально прямою наводкою Північну Салтівку розстрілювали. Те саме вони, до речі, робили в Миколаєві, коли вони "Гради" підвели за 2 кілометри до міської лінії й починали просто поквартально бити по території міста. Це ж росіяни", – додав Подоляк.

Росія посилила підрозділи на захід від річки Дніпро мобілізованими резервістами. Про це свідчить "надзвичайно низький рівень комплектування", вважають у розвідці Великої Британії. Її дані оприлюднило британське міністерство оборони 28 жовтня.

На Херсонщині нині російських мобілізованих розселяють у помешканнях місцевих жителів, які покинули ці території.

Зараз ви читаєте новину «Готують убивство цивільних – Подоляк розповів про плани росіян на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути