Ексклюзиви
пʼятниця, 21 жовтня 2022 07:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб розповів, що відбувається в окупованому Херсоні

Генштаб розповів, що відбувається в окупованому Херсоні
На Херсонщину завезли близько 2 тис. мобілізованих росіян для поповнення втрат і посилення підрозділів – Генштабу ЗСУ. На Херсонщину завезли близько 2 тис. мобілізованих росіян для поповнення втрат і посилення підрозділів – Генштабу ЗСУ. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

У тимчасово захопленому Херсоні об'єкти гуманітарної сфери припиняють роботу.

Окупаційна влада розпорядилася підготувати евакуацію з регіону так званих банківських установ та завезених цивільних росіян, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 21 жовтня.

"Підготовлено евакуаційні списки завезених російських медпрацівників і вчителів", – йдеться у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи замінували Каховську ГЕС

Тим часом в Херсонську область прибули до 2 тис. осіб з-поміж російських мобілізованих – для поповнення втрат і посилення підрозділів на лінії зіткнення, додали в Генштабі.

До лікарні населеного пункту Мелітополь Запорізької області доправили одночасно понад 30 окупантів, поранених внаслідок атаки українських захисників.

Угруповання військ противника може найближчим часом відійти з правобережної частини Херсонської області на лівобережну. На місці можуть залишити мобілізованих для виконання завдань стримування відходу своїх військ. А найбоєздатніші підрозділи перемістити заздалегідь на лівобережну Україну, повідомили в Генштабі ЗСУ.

Росія готується до відступу з Херсонщини. Для цього створює інформаційні умови, щоб виправдати відступ з правого берега Дніпра й утрату Херсона, заявили американські військові аналітики.

В'їзд на Херсонщину закрили для цивільних осіб на сім днів. Гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо повідомив, що усі "адміністративні органи" регіону евакуювали на лівий берег Дніпра. Евакуюють і цивільне населення. При цьому він стверджує, що "здавати Херсон" українській армії ніхто не планує.

На тлі цих новин з фронту президент Володимир Путін оголошує воєнний стан в анексованих регіонах України, зокрема й у Херсонській області.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб розповів, що відбувається в окупованому Херсоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути