пʼятниця, 09 вересня 2011 11:06

Експерти розкрили "чорні ящики" з Як-42, що розбився під Ярославлем

Експерти розкрили "чорні ящики" з Як-42, що розбився під Ярославлем

Фахівці Міждержавного авіаційного комітету (МАК) в московській лабораторії розкрили "чорні ящики" літака Як-42, який розбився з командою хокеїстів Ярославля.

"Зовнішній вигляд реєстраторів та носіїв інформації (магнітна стрічка) задовільний. Магнітні стрічки мокрі. Після просушування стрічок розпочата обробка наявних записів", - повідомили в МАК у п'ятницю.

"Запис аварійного польоту на носіях є", - заявили в комітеті.

Чорні ящики Як-42 були доставлені з Ярославля в лабораторію МАК до Москви пізно увечері в четвер. У ніч на п'ятницю експерти комітету розкрили "чорні ящики" і приступили до їх розшифровки.

МАК проводить технічне розслідування катастрофи літака Як-42.

У свою чергу заступник глави Мінтрансу Валерій Окулов повідомив журналістам, що "самописці витягнуто з води і доставлені в Москву. За попередніми даними, інформація на них збереглася, в МАКу в даний час йде розшифровка".

Він додав, що в даний час основні частини Як-42 витягнуто з води і розкладені на спеціальному майданчику на території аеропорту "Туношна" для подальшої роботи з ними.

Літак Як-42, на борту якого знаходилася команда "Локомотив", розбився при зльоті з аеропорту під Ярославлем 7 вересня. З 45 чоловік, що знаходилися на борту, вижили тільки двоє - хокеїст Олександр Галімов і член екіпажу Олександр Сизов.

Зараз ви читаєте новину «Експерти розкрили "чорні ящики" з Як-42, що розбився під Ярославлем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути