четвер, 18 квітня 2013 21:43

Експерти підтвердили, що відбитки пальців належать Павліченкам

Експерти підтвердили, що відбитки пальців належать Павліченкам
Фото: prokuratura.org.ua

Відбитки пальців неможливо перенести з однієї поверхності на іншу, яка заявляють захисники родини Павліченків. Технологічно, такий процес залишає багато слідів, адже для цього потрібно використовувати спеціальний порошок чи фарбу. Тому, відбиток пальця Дмитра Павличенка неможливо перенести з дактилоскопічної стрічки на інвалідний візок, пояснила в Апеляційному суді Києва експерт-дактилоскопіст Анна Дерій.

Вона досліджувала інвалідну колястку, картонну коробку та пластикові пляшки, які знайшли на місці вбивства судді Сергія Зубкова.

"Речі передали мені На місці злочину було знайдено 6 відбитків пальців. Ми належним чином обробили їх і вилучили". Шість предметів що мені передали, були запаковані у плівку, зав`язані ниткою та на них були бірки з підписами, але без прізвищ. Слід пальців були знайдені на інвалідному візку і на коробці. Інших слідів не було, - розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По справі Павліченків призначили додаткову експертизу

Її колега, експерт-дактилоскопіст Сергій Соін, який проводив експертизу ідентифікації відбитків пальців, розповів суду, що з отриманих п'яти зразків чотири належали Павличенку, а один - невстановленій особі.

Третій експерт Давид Валіахметов підтвердив суду, що поріз на руці Дмитра Павличенка був отриманий в день вбивства судді Сергія Зубкова, а рана на коліні Сергія Павличенка не могла бути отримана від падіння на скло. Він оглядав Дмитра Павличенка після його затримання, тоді у Павличенко-старшого була порізана ліва кисть,

"Я підтверджую, що рана була нанесена за три дні до проведення огляду, тобто 21 березня 2011 року, а не 23 числа, коли проводилося затримання," - розповів він.

Павліченків засудили за вбивство судді Сергія Зубкова торік у жовтні. Батько отримав довічне ув'язнення а син 13 років.

Зараз ви читаєте новину «Експерти підтвердили, що відбитки пальців належать Павліченкам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути