понеділок, 15 квітня 2019 17:54

Екс-нардепа застрелили на порозі квартири

Автор: 112
  Екс-нардепа "Партії регіонів" 52-річного Олега Калашникова застрелили на порозі власної квартири 15 квітня 2015 року
Екс-нардепа "Партії регіонів" 52-річного Олега Калашникова застрелили на порозі власної квартири 15 квітня 2015 року

Екс-нардепа "Партії регіонів" 52-річного Олега Калашникова застрелили на порозі власної квартири 15 квітня 2015 року. Сталося це у будинку на проспекті Правди, 31, у столичному мікрорайоні Виноградар.

Калашников разом зі своєю дружиною Ольгою Соловйовою піднявся ліфтом на 8 поверх. Жінка щойно зайшла у квартиру, як у чоловіка почали стріляти. Напередодні вбивства йому погрожували фізичною розправою за політичні погляди, зокрема, за заклики широко відзначати 70 річницю перемоги у Великій Вітчизняній війні.

"Спершу вистрелили в ліву скроню. Пострілів було п'ять. Кілер стояв з боку сходової клітки. Стріляв зі зброї калібру 7,62 мм. Дружину не переслідували. Правоохоронців викликала сусідка. Останнім часом Калашникову погрожували, приходили смс", - розповідав тоді родич загиблого "регіонала".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство голови фермерського господарства: подробиці

У Генпрокуратурі та СБУ перевіряли Олега Калашникова на причетність до сепаратизму та організації тітушок під час Євромайдану.

Автор: Апостроф
  Екс-нардепа "Партії регіонів" 52-річного Олега Калашникова застрелили на порозі власної квартири 15 квітня 2015 року
Екс-нардепа "Партії регіонів" 52-річного Олега Калашникова застрелили на порозі власної квартири 15 квітня 2015 року

"Убитий Олег Калашников був готовий почати співпрацювати з компетентними органами в плані надання свідчень. Чому? Тому що, залишившись без фінансового підживлення, почав шантажувати своїх колишніх наймачів тим, що розповість, як він організовував "тітушок", хто це фінансував і через кого організовувалися всі процеси. Для підтвердження серйозності своїх намірів він почав контактувати з правоохоронними органами. І, мабуть, це сильно налякало колишніх наймачів Калашникова. Як то кажуть, "немає тіла - немає і справи", і Калашникова фізично усунули. І частину інформації він таки забрав з собою в могилу. А частина інформації залишилася на цифрових носіях", - писав тоді у Facebook народний депутат Борислав Береза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство ювеліра в Києві: несподіваний поворот

Олег Калашников народився на Рівненщині. Служив у розвідці. 1997-го пішов у відставку. Отримав звання полковника. У 2005-му став народним депутатом від Партії регіонів. У липні 2006 нардеп став учасником інциденту в наметовому містечку біля Верховної Ради між членами Партії регіонів і тележурналістами СТБ. Депутат зажадав віддати касету з відзнятим відеоматеріалом, після чого оператору нібито було завдано тілесних ушкоджень, через які він опинився на лікарняному ліжку. За заявою, поданою в столичну прокуратуру, було порушено кримінальну справу, проте правоохоронці не знайшли доказів нападу депутата-регіонала на журналістів. Колеги-депутати, зі свого боку, створили тимчасову слідчу комісію, яка прийшла до висновку: поведінка Калашникова непристойно і заслуговує на осуд. Тому у виборчий список на дострокових парламентських виборах 2007 року Калашникова не включили. Ще раз балотувався до Верховної ради у 2012 році, але програв. Керував антимайданом у Маріїнському парку під час Революції гідності.

Поліцейські розкрили вбивство столичного ювеліра 59-річного Сергія Кисельова. А також попередили замах на убивство його родичів.

Зараз ви читаєте новину «Екс-нардепа застрелили на порозі квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути