неділя, 15 квітня 2018 09:09

Екс-"регіонала" застрелили на порозі квартири

Автор: Газета 2000
  Олега Калашникова вбили 5 пострілами на порозі власної квартири
Олега Калашникова вбили 5 пострілами на порозі власної квартири

Екс-нардепа "Партії регіонів" 52-річного Олега Калашникова застрелили на порозі власної квартири 15 квітня 2015 року. Сталося це у будинку на проспекті Правди, 31, у столичному мікрорайоні Виноградар. Калашников разом зі своєю дружиною Ольгою Соловйовою піднявся ліфтом на 8 поверх. Жінка щойно зайшла у квартиру, як у чоловіка почали стріляти. Напередодні вбивства йому погрожували фізичною розправою за політичні погляди, зокрема, за заклики широко відзначати 70 річницю перемоги у Великій Вітчизняній війні.

"Спершу вистрелили в ліву скроню. Пострілів було п'ять. Кілер стояв з боку сходової клітки. Стріляв зі зброї калібру 7,62 мм. Дружину не переслідували. Правоохоронців викликала сусідка. Останнім часом Калашникову погрожували, приходили смс", - розповідав тоді родич загиблого "регіонала".

Залишившись без фінансового підживлення, почав шантажувати своїх колишніх наймачів тим, що розповість, як він організовував "тітушок", хто це фінансував і через кого організовувалися всі процеси

У Генпрокуратурі та СБУ перевіряли Олега Калашникова на причетність до сепаратизму та організації тітушок під час Євромайдану.

"Поінформовані джерела в спецслужбах України повідомили, що вбитий Олег Калашников був готовий почати співпрацювати з компетентними органами в плані надання свідчень. Чому? Тому що, залишившись без фінансового підживлення, почав шантажувати своїх колишніх наймачів тим, що розповість, як він організовував "тітушок", хто це фінансував і через кого організовувалися всі процеси. Для підтвердження серйозності своїх намірів він почав контактувати з правоохоронними органами. І, мабуть, це сильно налякало колишніх наймачів Калашникова. Як то кажуть, "немає тіла - немає і справи", і Калашникова фізично усунули. І частину інформації він таки забрав з собою в могилу. А частина інформації залишилася на цифрових носіях", - писав тоді у Facebook народний депутат Борислав Береза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвоката знайшли мертвим у покинутому саду

Більшість мешканців 16-поверхівки — робітники заводів. Нардеп прожив 20 років у двокімнатній квартирі. 63-річна консьерж Ольга Цимбал розповідала, ще вранці з ним віталася.

"Приїхав наряд міліції. Я одразу і не зрозуміла, що сталося. До Олега часто приїздили правоохоронці, так як спрацьовувала сигналізація. Однак потім з'явився другий, третій. Розповіли, що вбили. Чужих у під'їзді не бачила. Мені у віконце видно, хто йде до ліфта й натискає на кнопку. А сходова клітка була закрита. Усю ніч після вбивства міліціонери опитували жителів будинку. Лише на ранок дозволили відмити кров на поверсі", - розповіла жінка.

Автор: Уніан
  Усю ніч після вбивства міліціонери опитували жителів будинку, де вбили Олега Калашникова. Лише на ранок дозволили відмити кров на поверсі
Усю ніч після вбивства міліціонери опитували жителів будинку, де вбили Олега Калашникова. Лише на ранок дозволили відмити кров на поверсі

Олег Калашников народився на Рівненщині. Служив у розвідці. 1997-го пішов у відставку. Отримав звання полковника. У 2005-му став народним депутатом від Партії регіонів. У липні 2006 нардеп став учасником інциденту в наметовому містечку біля Верховної Ради між членами Партії регіонів і тележурналістами СТБ. Депутат зажадав віддати касету з відзнятим відеоматеріалом, після чого оператору нібито було завдано тілесних ушкоджень, через які він опинився на лікарняному ліжку. За заявою, поданою в столичну прокуратуру, було порушено кримінальну справу, проте правоохоронці не знайшли доказів нападу депутата-регіонала на журналістів. Колеги-депутати, зі свого боку, створили тимчасову слідчу комісію, яка прийшла до висновку: поведінка Калашникова непристойно і заслуговує на осуд. Тому у виборчий список на дострокових парламентських виборах 2007 року Калашникова не включили. Ще раз балотувався до Верховної ради у 2012 році, але програв. Керував антимайданом у Маріїнському парку під час Революції гідності.

Поховали Олега Калашникова 18 квітня на столичному Берковецькому кладовищі між могилами його матері та батька. Прощання тривало 2 години. Лише один із колишніх однопартійців прийшов на похорон.

Зараз ви читаєте новину «Екс-"регіонала" застрелили на порозі квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути