четвер, 08 вересня 2011 11:30

Екіпаж Як-42 не повідомляв диспетчерам про несправності

Екіпаж Як-42 не повідомляв диспетчерам про несправності

Екіпаж літака Як-42, що розбився під Ярославлем, перед катастрофою не повідомляв в диспетчерські служби аеропорту "Туношна" про якісь технічні проблеми, що виникли на борту, повідомило джерело в комісії з розслідування причин аварії.

"Останніми словами пілотів стало прохання дозволити зліт, диспетчер такий дозвіл дав. Після цього радіообмін не поновлювався", - відзначили в комісії.

В якості пріоритетних версій катастрофи Як-42 під Ярославлем розглядається відмова одного з двигунів, а також непрофесійні дії пілотів, які, незважаючи на виниклі проблеми, намагалися підняти літак у повітря, повідомило джерело в комісії з розслідування причин катастрофи лайнера.

"До цих пір залишається незрозумілим питання, чому пілоти до останнього моменту намагалися підняти в повітря літак, а не зробили екстрене гальмування", - розповіли у комісії.

За даними джерела, Як-42 виїхав за межі злітно-посадочної смуги і проїхав по траві приблизно 400 метрів.

"При цьому на газоні залишилися сліди тільки від задніх візків. Це свідчить про те, що пілоти намагалися підняти літак у повітря", - відзначило джерело.

Джерело повідомило також, що в даний час заарештовано паливо, яким був заправлений Як-42, його зразки відправлені на експертизу в Москву.

"Разом з тим неякісне паливо, швидше за все, не могло стати причиною катастрофи, оскільки тим же самим гасом був заправлений пасажирський літак, що вилетів в середу вранці з "Туношни" в Норильськ", - відзначило джерело.

Літак Як-42, на борту якого знаходилися члени хокейної команди "Локомотив", розбився при зльоті з аеропорту під Ярославлем в середу. З 45 чоловік, що знаходилися на борту, вижили тільки двоє - хокеїст Олександр Галімов і член екіпажу Олександр Сизов.

Зараз ви читаєте новину «Екіпаж Як-42 не повідомляв диспетчерам про несправності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути