субота, 19 жовтня 2013 23:20

Димові шашки і "кучмовоз": націоналісти притягнули під вікна міліції заборонений предмет
12

Група представників Соціал-національної асамблеї (СНА) доставила до Солом'янського райвідділку міліції заборонений в Україні гральний автомат. Його активісти вилучили в одному зі столичних кафе, що розташовується за 200 метрів від РУВС.

19 жовтня соціал-націоналісти провели успішний рейд проти нелегальних гральних салонів у Києві.

В якості "жертви" обрали гральний заклад, який розташовується на території ринку по вулиці Вінницькій.

Хлопці у медичних масках спокійно зайшли всередину. Там сиділи і їли кілька клієнтів. Активісти покликали адміністратора і вказали йому на заборонені гральні автомати, що стояли у залі біля барної стійки. Службовець усе відразу зрозумів і не опирався.

Усього в закладі було чотири "одноруких бандита", проте борці проти нелегального бізнесу взяли лише один, повантаживши його на "кучмовоз". Решту не чіпали.

Згодом до активістів на автомобілі марки "Chevrolet" синього кольору під'їхав власник закладу. У руках чоловік тримав бейсбольну біту й поводив себе досить агресивно. Він спробував атакувати головного ідеологічного референта громадської організації "Патріот України" Олега Однороженка.

Проте його зусилля виявились марними. Отримавши порцію газу, він опинився на асфальті. Його було госпіталізовано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Груда брухту і шприців: націоналісти "погуляли" на свято УПА у підпільному закладі

Хлопці побоюються, що через це проти них буде порушено кримінальну справу за нанесення тілесних ушкоджень.

Попри цей інцидент, розгорнувши свої організаційні прапори та запаливши димові шашки, активісти попрямували до Солом'янського районного управління МВС України у м.Києві, яке розташовується за якихось кілька сотень метрів від підпільного закладу. За собою тягнули на візку, як речовий доказ нелегальної діяльності, ігровий автомат.

У міліції, очевидно, не очікували такого повороту подій й не відразу знайшлись із офіційною відповіддю. Зрештою представники СНА написали заяву про зафіксоване ними правопорушення й залишили ігровий "трофей" правоохоронцям на згадку.

"Ми вирішили не йти за прикладом славнозвісних "святошинських робінгудів" - не трощити гральні автомати. Вважаємо, що це мало що дає. Після погромів можна завезти нові. Тим більше, що такі заклади, за звичай, кришуються правоохоронцями, тому ніхто їх через погроми не закриватиме", - пояснив один із учасників акції.

За його словами, більшість із заборонених пристроїв завозиться в Україну з Росії і коштує недорого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий молот і чорні маски: київські "робінгуди" перетворюють надприбуткові казино на звалища

"Припустимо, якщо один автомат коштує до ста доларів, то навару він приносить до тисячі умовних одиниць. Тому після його виведення з ладу можна дозволити купити ще", - зазначив громадський діяч.

Він заявив, що соціал-націоналісти обрали більш юридичний шлях боротьби проти грального бізнесу: без погромів і нальотів. Планують кожну окрему справу доводити до суду. В якості речових доказів слугуватимуть самі гральні автомати, які активісти доставлятимуть прямо у міліцію.

"Власників лохотронів можна спокійно вирахувати. Оскільки гральний бізнес в Україні заборонений, то їхнє покарання очевидне. Найкраще буде, якщо таких горе-бізнесменів штрафуватимуть. За таке порушення передбачено штраф 2 млн грн. Після кількох гучних справ і сплати "кругленької" суми ніхто в країні не захоче займатись таким бізнесом — буде невигідно", - пояснили у СНА.

Зараз ви читаєте новину «Димові шашки і "кучмовоз": націоналісти притягнули під вікна міліції заборонений предмет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути