середа, 13 грудня 2017 00:27

Димінського оголосять у міжнародний розшук - Геращенко

Димінського оголосять у міжнародний розшук - Геращенко
Після смертельного ДТП бізнесмен Петро Димінський втік за кордон. Фото: gazeta.lviv.ua

Бізнесмена Петра Димінського, якого підозрюють у скоєнні смертельної ДТП, можуть оголосити у міжнародний розшук. Про це сказав нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенков ефірі "Вечірнього прайму" на телеканалі "112 Україна".

"Інтерпол має розшукувати Димінського після отримання інформації від України. Це кримінальне переслідування за статтею 286, пункту 2 "скоєння ДТП, яка потягла за собою загибель людини", – вважає він.

Геращенко підкреслив, що слідчі встановили, що у момент скоєння ДТП за кермом перебував саме Димінський.

"Слідчі використали весь арсенал, який у них є по закону і почали використовувати ексертизи ДНК.Наприклад, на подушці, яка спрацювала у Mercedеs, були біологічні останки того, хто в цю подушку вліпився обличчям. Слідчі вийшли на те, що за кермом був саме Димінський. Чи був він винен чи ні, – встановить суд", – переконаний нардеп.

Радник глави МВС підкреслює, що якщо Димінський не повернеться до України, то буде оголошений у міжнародний розшук. "І потім коли він захоче прилетіти до якогось аеропорта чи перетнути якийсь кордон, він буде у базі розшуку Інтерполу", – переконаний Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокати Димінського заплатили матері загиблої жінки

Димінському повідомили про підозру у скоєнні смертельної ДТП, яке трапилося 18 серпня поблизу села Ямельня на автодорозі Львів-Краківець. Тоді зіштовхнулися Mercedes та Opel. Загинула 31-річна жінка-водій Opel.

Провину взяв на себе охоронець Димінського Андрій Борщ. Згідно з рішенням суду йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Пізніше Апеляційний суд Львівської області змінив це рішення на цілодобовий домашній арешт.

Після аварії Петро Димінський вилетів приватним літаком зі Львова у швейцарську Женеву. Досі не повернувся. На допити до слідчих він не з'являвся.

Генпрокуратура отримала від суду дозвіл на затримання Димінського.

Зараз ви читаєте новину «Димінського оголосять у міжнародний розшук - Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути