четвер, 29 жовтня 2020 11:02

Дим, вогонь і крики чоловіків: свідок розповіла про вибух на газорозподільній станції

Дим, вогонь і крики чоловіків: свідок розповіла про вибух на газорозподільній станції
На території газопереробної станції у селі Березівське Дергачівського району Харківської області стався вибух. Двоє працівників загинули, ще 8 - потрапили до лікарні. Фото: Фото: web.telegram.@truexanews

Газорозподільна станція в селі Березівське за 20 км від Харкова, на якій стався вибух, частково зруйнована. Під час планових робіт газівники начебто міняли вентелі. Після вибуху зайнялося.

Місцеві жителі кажуть, що дим, вогонь і крики було видно і чути за кілька кілометрів.

"Я в полі була, клуб диму піднявся: чорний і здоровий. Жах один, а потім вогонь. Чула, як чоловіки кричали", - згадує місцева мешканка, передає ТСН.

Восьмеро потерпілих із різними травмами перебувають у Харківській лікарні. Для них екстрено здають кров. Двоє з постраждалих у важкому стані. Вони в реанімації. Втім, лікарі кажуть, що загрози життю немає.

"Опіки до 60 відсотків насправді, але їх ступінь незначний. Саме тому казати про критичний стан зарано. У решти потерпілих травми, контузії", - розповів директор Центру екстренної медичної допомоги Віктор Забашта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух газу на Харківщині: постраждалі отримають допомогу

Пожежу вдалося загасити за 1,5 год. Повідомляють про двох загиблих. Вони були під завалам: чоловіків затисло важкими плитами. Аби їх вивільнити, задіяли автокрани. Дістати тіла вдалося лише увечері.

Через вибух на станції, без газу залишилися 7 населених пунктів. Відновлювати постачання Харківгаз починає вже сьогодні.

"Потрібно потрапити до кожного споживача. Перевірити його обладнання, мережі й безпечно підключити газ", - пояснила речниця Харківгаз Ольга Клименко.

Про можливі причини інциденту в Березівському у компанії не говорять. Хочуть дочекатися завершення розслідування. Попередньо кажуть, що вибухнув природний газ.

Вибух на території газопереробної станції в селі Березівське Дергачівського району Харківської області стався 28 жовтня об 11:47. Двоє працівників загинули, ще 8 - потрапили до лікарні. Усі обставини НП встановлюють слідчі.

Зараз ви читаєте новину «Дим, вогонь і крики чоловіків: свідок розповіла про вибух на газорозподільній станції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути