вівторок, 25 березня 2014 03:10

Два постріли в серце: подробиці вбивства лідера "Правого сектору-Захід"
5

У "Правому секторі" підтвердили загибель лідера цієї організації на західних теренах України Олександра Музичка (Сашка Білого).

Зокрема, як повідомляє рівненський сайт "ЧаРівне", про це заявив колега Музичка Ярослав Гранітний.

За словами Гранітного, він бачив тіло Сашка Білого. На вбитому був роздертий одяг, у кишенях залишились недоторканими гроші і мобільні телефони, на грудях виявлено дві стріляні рани.

"Ті, хто вбивав його, переконались, що на ньому немає бронежилета, і тоді вистрелили у серце", - пояснив націоналіст.

Колеги з "Правого сектору" у вбивстві Білого звинувачують міністра МВС Арсена Авакова. На думку Гранітного, саме він організував напад на відомого політичного діяча. За іншими чутками, працювала диверсійна група з Російської Федерації.

Гранітний також уточнив, що нападники більше нікого не вбили. Водночас, вони нібито викрали ще п'ятьох людей: трьох бійців "Правого сектору"  та двох цивільних. Серед них — начальник міського центру зайнятості Володимир Даценко.

На місці події працює слідчо-оперативна група. За попередньої інформацією, Сашка Білого схопили невідомі на трьох автомобілях та вивезли у район села Бармаки, неподалік кафе "Карасі".

Свою історію про вбивство Білого розповів мешканець цього населеного пункту. За його словами, близько півночі невідомі зайшли у кафе "Карасі", де перебував лідер ПС-Захід. Вони приїхали на  трьох мікроавтобусах "Фольцваген" - двох чорних та одному білому. Далі нападники вивели усіх відвідувачів, у тому числі Білого. На нього одягнули наручники, побили його та ще двох охоронців. Згодом люди почули дві автоматні черги. Розстрілювали одразу за кафе.

Разом з тим, правоохоронці жодних підтверджень чи спростувань не надають.

Деякі відвідувачі закладу й далі продовжують святкувати у бесідках. За їхніми словами, спочатку невідомі виключили світло, а потім люди почули лише вибухи петард.

Нагадаємо, 13 березня координатор "Правого сектора" на західних теренах України Олександр Музичко (Сашко Білий) повідомив про те, що керівництво Генпрокуратури і МВС України прийняло рішення про його фізичне знищення або захоплення і видачу його Росії для того, щоб потім все звернути на спецслужби РФ.

"Для проведення цієї операції вже створений спецзагін. Ми володіємо на 100% достовірною інформацією. Цю мою заяву прошу вважати офіційним зверненням до СБУ", - заявив націоналіст.

"Звертаюсь також до своїх побратимів, до всіх українців, націоналістів-патріотів: я не боюся смерті і живим не здамся! Хай мої вороги не надіються, що, знищивши мене, вони будуть спати спокійно. Моє місце займуть інші патріоти, які продовжать нашу боротьбу", - підсумував Музичко.

Слід також зазначити, що у Держдумі раніше закликали спецслужби РФ "ліквідувати" лідерів "Правого сектору" Дмитра Яроша і Сашка Білого.

Зараз ви читаєте новину «Два постріли в серце: подробиці вбивства лідера "Правого сектору-Захід"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

77

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути