четвер, 28 червня 2012 15:12

Дощ міліцейських відставок у Донецьку: шефів райвідділку звільнили через жадібних дільничних

Дощ міліцейських відставок у Донецьку: шефів райвідділку звільнили через жадібних дільничних
ФОТО: torange.ru

Усунуто керівників Калінінського райвідділу міліції, де дільничні інспектори підозрюються у вимаганні.

Про це повідомив начальник Донецького міськуправління міліції Юрій Седнєв на прес-конференції сьогодні, 28 червня, повідомляє "Остров".

"По Калінінському райвідділу міліції замінений начальник міліції, начальник міліції громадської безпеки - уже інший працює, начальник дільничних інший", - повідомив він.

Три дільничних інспектора Калінінського райвідділу міліції перебувають під слідством у зв'язку з підозрою у вимаганні та інших протиправних діях.

Після даного факту всі вони були звільнені з займаних посад. Всього у даній справі офіційно проходить 8 осіб - три колишніх дільничних і цивільні особи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецького міліціонера-нелюда, який гвалтував кийком, "колеги" хотіли "відмазати" за 40000 грн

Прокуратурою Донецької області за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.189 Кримінального кодексу України - "вимагання".

Пізніше стало відомо, що лідер ОЗГ (один з дільничних) в 2009 році вже притягувався до кримінальної відповідальності за ч.2 ст.368 КК України "Одержання хабара у значних розмірах" і в липні 2011 року був звільнений з органів внутрішніх справ за порушення дисципліни і законності. Однак рішенням апеляційного суду Донецької області від 31 грудня 2011 року він був відновлений на службу в органах внутрішніх справ.

Пізніше обласна міліція повідомила, що понад 1 мільйон гривень склала сума арештованого майна і грошових коштів, вилучених у підозрюваних дільничних Калінінського райвідділу міліції Донецька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецький міліціонер зламав затриманому ребро

"Були вилучені автомобілі і великі грошові суми. Арештоване майно та вилучені грошові кошти в загальній складності тягнуть на суму понад 1 ммлн грн ", - повідомляла обласна міліція і зазначала, що гроші фігуранти "витрачали на придбання авто, нерухомості і красиве життя".

Раніше повідомлялося про відсторонення від займаних посад керівництва Петровського райвідділу міліції у зв'язку із заподіянням важких тілесних ушкоджень Михайлу Бєлікову дільничним опорного пункту № 5 у Петровському районі міста 17 червня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Дощ міліцейських відставок у Донецьку: шефів райвідділку звільнили через жадібних дільничних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути