Ексклюзиви
пʼятниця, 02 лютого 2024 09:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Тривала шість годин: розкрили тактику нічної атаки ворога

Тривала шість годин: розкрили тактику нічної атаки ворога
Дрони-камікадзе тепер більше атакують прифронтові території. Фото: Сили оборони півдня

У ніч проти 2 лютого російські окупанти знову атакували Україну. На Кіровоградщині та Дніпропетровщині зафіксували влучання.

Ворог намагається виснажити українську ППО, заявила в п'ятницю керівниця координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Нічна атака знову була в тих традиціях, які ворог закладає нам за своєю схемою. Робота протиповітряної оборони була дуже потужною і довгою. Це виснаження наших систем. Майже шість годин маневрували безпілотники. Характерною особливістю стало те, що спрямовує РФ і на прифронтові території свої далекобійні баражуючі снаряди. Зокрема, на Херсонщині два таких відпрацювали наші підрозділи протиповітряної оборони", - сказала вона.

Ще три відпрацювали на Кіровоградщині. Пожежа, яка спалахнула там унаслідок влучання, вже локалізована, люди не постраждали.

"Ворог намагається завдати удару по тих регіонах, які можуть підтримувати прифронтові території. Потерпають Дніпропетровщина, Миколаївщина - ті області, які прилягають до прифронтових", - пояснила речниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог випустив 25 ударних дронів - деталі нічної атаки РФ

Гуменюк також розказала, чому дрони-камікадзе тепер більше атакують прифронтові території.

"Очевидно, у них є певний творчий пошук нової тактики. Вони виходять із можливостей, які є. Зокрема, наша бойова робота по лівобережній Херсонщині призвела до чергової втрати пункту боєпостачання. В зв'язку з цим бачимо зниження кількості артилерійських обстрілів. Вони вишукують інші способи завдати ударів по наших потужностях, зокрема, не військових, а по потужностях регіону. Попри досить помірну зиму на півдні, ворог не припиняє енергетичного терору. Об'єкти критичної інфраструктури лишаються пріоритетними", - додала вона.

Вночі 2 лютого Росія запустила ударні безпілотники Shahed по Україні. Сили ППО працювали, зокрема, в Кіровоградській області. За попередніми даними, обійшлося без постраждалих.

Також безпілотники атакували Кривий Ріг у Дніпропетровській області.

Зараз ви читаєте новину «Тривала шість годин: розкрили тактику нічної атаки ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути