Ексклюзиви
середа, 09 листопада 2022 10:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Диверсанти готували вбивства командирів Сил спецоперацій ЗСУ
6

Служба безпеки України знешкодила ворожу диверсійно-розвідувальну групу, яка готувала вбивства командирів Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Контррозвідка СБУ нейтралізувала диверсійно-розвідувальну групу ФСБ в результаті багатоетапної спецоперації у Києві та Сумській області. Встановили, що диверсанти розвідували пункти дислокації та переміщення українських військ на території столиці та в прикордонних районах північного сходу нашої держави. Про це повідомляє СБУ 8 листопада.

"Одним із їхніх головних завдань був збір персональних даних та місць перебування командирів бойових підрозділів Сил спеціальних операцій ЗСУ. Отриману інформацію агресор планував використати для підготовки до фізичної ліквідації українських захисників та знищення їхнього озброєння і військової техніки. За даними слідства, група була сформована кадровим співробітником ФСБ для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України", – йдеться в повідомленні.

До її складу увійшов житель прикордонного району Сумщини. Його завербувала російська спецслужба після початку повномасштабного вторгнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі нацгвардійці розбили ДРГ з мобілізованим окупантом

"Саме він був на прямому зв'язку зі своїм "куратором" і координував з ним плани та алгоритми дій щодо виконання ворожих завдань. Для комунікації вони використовували закриті канали електронного зв'язку з дотриманням заходів конспірації. Втім, співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисників, задокументували їхні злочинні дії і затримали диверсантів, коли вони забирали зброю із заздалегідь облаштованого схрону на Сумщині", – повідомили в СБУ.

Під час огляду схованки правоохоронці виявили дві протитанкові міни ТМ-62М з підривачами, дві бойові гранати РГО із запалами, автомат Калашникова зі спорядженим магазином.

СБУ знешкодила ворожу ДРГ, яка готувала вбивства командирів Сил спеціальних операцій Збройних сил України.
Фото: ssu.gov.ua
СБУ знешкодила ворожу ДРГ, яка готувала вбивства командирів Сил спеціальних операцій Збройних сил України.
Під час огляду схованки правоохоронці виявили дві протитанкові міни ТМ-62М з підривачами, дві бойові гранати РГО із запалами, автомат Калашникова зі спорядженим магазином
СБУ знешкодила ворожу ДРГ, яка готувала вбивства командирів Сил спеціальних операцій Збройних сил України.
СБУ знешкодила ворожу ДРГ, яка готувала вбивства командирів Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

"Саме цю зброю ворожа ДРГ планувала використати для вчинення диверсій на території регіону. Також під час обшуків за місцями проживання зловмисників виявлено комп'ютерну техніку та мобільні телефони із доказами конспіративного листування з представником ФСБ", – додали в Службі.

Працівники Служби безпеки України разом із спецпризначенцями ліквідували дві групи вагнерівців-диверсантів на Харківщині. Унікальними кадрами про те, як пройшла спецоперація та її наслідки, поділилася пресслужба СБУ. Внаслідок спецоперації ворог має "200-го" і ще чотирьох – захопили в полон.

Зараз ви читаєте новину «Диверсанти готували вбивства командирів Сил спецоперацій ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути