Ексклюзиви
четвер, 21 січня 2021 21:32

Десятки смертей: пригадуємо наймасштабніші пожежі в будинках для літніх за останні 10 років

Удень 21 січня у приватному будинку для літніх на околиці Харкова спалахнула пожежа. В приміщенні було 33 людей віком від 25 до 90 років. Це – пацієнти та 4 працівників. У результаті 15 людей загинули, ще 5 отримали опіки та отруїлися чадом.

Однією з версій займання називають несправність газового обладнання. В день трагедії його саме мали лагодити. Свідки кажуть, задимлення почалося біля газового лічильника. Троє працівників вже дали свідчення, за інформацією голови Національної поліції України Ігоря Клименка. Встановлювати причину трагедії буде спеціальна урядова комісія. Вона матиме на це місяць.

Автор: gp.gov.ua
  У Харкові під час пожежі в будинку для літніх загинули 15 людей
У Харкові під час пожежі в будинку для літніх загинули 15 людей

Трагедія в харківському притулку – не перша. Gazeta.ua пригадує наймасштабніші пожежі із людськими жертвами за останні 10 років.

У ніч проти 10 липня 2011-го зайнялося в будинку для престарілих у селі Біле Дубровицького району на Рівненщині. 16 людей загинули, ще 11 постраждали. Причиною пожежі стало те, що один із пацієнтів курив у ліжку — з цієї палати полум'я поширилось на всю дерев'яну будівлю закладу, яка й згоріла вщент. Чергова медсестра Людмила Василевська в ту ніч, побачивши полум'я, покликала на допомогу завідувачку, яка живе неподалік. Гасити пожежу прибігли й односельці. Рятувальників викликали уже медики "швидкої", які прибули на виклик.

Автор: МВС
  Будинок для літніх   у селі Біле Дубровицького району на Рівненщині вигорів дощенту. 16 людей загинули, ще 11 постраждали
Будинок для літніх у селі Біле Дубровицького району на Рівненщині вигорів дощенту. 16 людей загинули, ще 11 постраждали

У ніч проти 29 травня 2016-го зайнялося в 2-поверховому приватному будинку в Літочках Броварського району під Києвом. Загинули 17 людей. Вдалося врятувати 18, з яких 5-ро потрапили до лікарні з опіками. Один потерпілий згодом помер.

Слідство з'ясувало, що притулок був побудований без дотримання норм пожежної безпеки. Попередня причина пожежі – неякісне електропровіддя або несправний телевізор. Заклад працював нелегально, та попри це за утримання пенсіонерів родичі платили в місяць від 6 до 10 тис. грн. Поліція затримала основного підозрюваного — 40-річного засновника будинку престарілих Олега Дмитренка.

Автор: 112.ua
  У селі Літочки Київської області  сталася пожежа, що забрала життя 17 людей
У селі Літочки Київської області сталася пожежа, що забрала життя 17 людей

13 жовтня 2019 року горіла будівля пансіонату для старих у Дніпрі. Завдяки оперативним діям рятувальників, всіх евакуювали. Обійшлося без загиблих і постраждалих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа в будинку для літніх: родичі пацієнтки розповіли цікаві подробиці

22 грудня 2019 року зайнялося в одному з корпусів обласного психоневрологічного диспансеру у Старобільському районі на Луганщині. У результаті загинули 4-ро пацієнтів, ще троє були травмовані.

Автор: lg.npu.gov.ua
  Пожежа в корпусі Старобільського обласного психоневрологічного інтернату забрала життя 4-х людей
Пожежа в корпусі Старобільського обласного психоневрологічного інтернату забрала життя 4-х людей

18 грудня 2020 року у Києві сталася пожежа у психоневрологічному диспансері. Тоді рятувальники евакуювали 51 людину. Було врятовано шістьох пацієнтів закладу, які ховалися під ліжками. Обійшлося без жертв.

Влітку 2008 року у селі Крилів Корецького району на Рівненщині горів будинок престарілих, в якому мешкало 10 людей. Дев'ятьох врятували. Загинула жінка, яка була прикута до ліжка. Будинок не був обладнаний пожежною сигналізацією. Її встановили там вже після пожежі. Причиною займання стало коротке замикання електропроводки у приміщенні.

Зараз ви читаєте новину «Десятки смертей: пригадуємо наймасштабніші пожежі в будинках для літніх за останні 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути