понеділок, 25 лютого 2013 23:31

Держдеп США допоможе у розслідуванні загибелі усиновленої в Україні дитини

Держдеп США допоможе у розслідуванні загибелі усиновленої в Україні дитини

Посольство США в Україні обіцяє забезпечити доступ українських посадовців до інформації про усиновлених дітей. Про це йдеться у заяві Посольства Сполучених Штатів щодо смерті всиновленого українського хлопця у США, оприлюдненій на сайті посольства.

"Посольство США з глибоким сумом дізналося про трагічну смерть уродженця України американського громадянина Ендрю Батлера у штаті Західна Вірджинія. Державний департамент США веде перемовини з українськими посадовими особами, аби сприяти їм у спілкуванні з відповідними представниками місцевої влади у США, де сталася трагедія", - сказано у заяві.

"Ми й надалі докладатимемо зусиль, аби забезпечити доступ українським посадовцям до потрібної їм інформації. І хоча за благополуччя дітей відповідають органи опіки тих місць і штатів, де мешкають всиновлені діти, Державний департамент США дуже серйозно ставиться до добробуту всіх дітей, незалежно від громадянства чи країни їх походження", - наголосили у посольстві.

Зараз українські дипломати перевірять умови утримання інших усиновлених дітей в американській родині, де загинув хлопчик з України.

Про це йдеться у переданому Міністерства закордонних справ України у зв'язку з заявою Посольства США щодо трагічної смерті усиновленого українського хлопця у США.

"МЗС вітає реакцію американської сторони, оприлюднену в заяві Посольства США від 25.02.2013 року щодо смерті неповнолітнього Ендрю Баталера", - сказано у заяві.

Нагадаємо, 24 лютого Міністерство закордонних справ повідомило, що вбитий 2011 року в США 13-річний Ендрю Батлер був усиновлений в Україні.

Раніше Міністерство соціальної політики вирішило ініціювати перевірку умов проживання та стану здоров'я всіх дітей, усиновлених іноземними громадянами, які перебувають на обліку в консульських установах і дипломатичних представництвах України.

Зараз ви читаєте новину «Держдеп США допоможе у розслідуванні загибелі усиновленої в Україні дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути