четвер, 23 січня 2014 11:11

Червоний хрест: "Беркут" побив понад 20 наших медиків

Червоний хрест: "Беркут" побив понад 20 наших медиків
Більше 20 медиків Червоного хреста постраждали на Грушевського

У Києві в результаті зіткнень на вулиці Грушевського постраждали понад 20 медиків, які працювали під мандатом Червоного хреста.

Про це заявив віце-президент всеукраїнської благодійної організації Ради захисту прав та безпеки пацієнтів Євген Найштетик в ефірі телеканалу "112 Україна".

"За останні дні ми отримали інформацію про побиття більше 20 осіб, які працювали під мандатом Червоного хреста", - сказав Найштетик.

За його словами, медиків били співробітники "Беркута".

Він також зазначив, що під час роботи на Грушевського медики постійно піддаються нападам з травматичної і газової зброї.

"Зараз вони змушені працювати в бронежилетах і в щитках", - підкреслив Найштетик.

"За різними даними, під час зіткнень в роботі добровільних бригад медичної допомоги та медичної служби Майдану брало участь понад 500 кваліфікованих медиків. Більше третини з них повідомили про різних пошкодження з боку силовиків", - підсумував представник благодійної організації.

Нагадаємо, вчора в прес-службі ВО "Свобода" повідомили, що бійці спецпідрозділу "Беркут" розгромили медпункт учасників акції протесту, який знаходився на першому поверсі в будівлі Національної академії наук на вулиці Грушевського в Києві. Шість спецназівців зайшли в приміщення Червоного хреста, де знаходилися медики і постраждалі, почали трощити вітрини і закидати світло-шумові гранати.

Зараз ви читаєте новину «Червоний хрест: "Беркут" побив понад 20 наших медиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути