пʼятниця, 27 листопада 2020 18:10

Четверо чоловіків у підпільній майстерні переробляли боєприпаси

Четверо чоловіків у підпільній майстерні переробляли боєприпаси
У Києві поліцейські викрили підпільну майстерню з виготовлення боєприпасів Фото: kyiv.gp.gov.ua

У Києві поліцейські викрили підпільну майстерню з виготовлення боєприпасів.

Четверо чоловіків відкрили підпільну майстерню з виготовлення зброї та боєприпасів у закинутому цеху одного з заводів, повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У дворі багатоквартирного будинку знайшли гранатомет

"До правоохоронних органів столиці надійшла інформація про те, що на території міста Києва, зокрема Шевченківського району, четверо осіб зберігають боєприпаси та вогнепальну зброю, а також мають спеціально обладнану майстерню, облаштовану для її переробки з метою подальшого збуту. Діяльність цієї групи полягала у скупці комплектуючих пристроїв та інгредієнтів для виготовлення набоїв та боєприпасів до вогнепальної зброї та в подальшому відповідно їх реалізація через різноманітні канали, включаючи тіньовий ринок зброї та офіційно зареєстровані засоби сполучення", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків поліцейські вилучили близько 60 картонних коробок, усередині яких знаходилися упаковки із набоями до гладкоствольної зброї, 57 мішків та 8 коробок із пижконтейнером, 15 ящиків із гільзами для мисливської зброї, понад 6,5 тис. мисливських набоїв, пластикові ємкості зі свинцем та порохом, упаковки із сипучими речовинами, схожими на метальну вибухову речовину, близько 130 пляшок, наповнених металевим дробом та металевими шарами, 12 пулелійок, 9 станків та інші речові докази.

Групу зловмисників затримали. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру. Вилучені предмети та речовини направлені на експертизу.

У будівлі колишнього кінотеатру в Авдіївці, виявили схрон з гранатометами та боєприпасами. Зокрема 3 протитанкові міни, 2 РПГ, 13 ВОГ, 120-мм міну, 7 гранат, запали до них та пороховий заряд. Їх знайшли орендарі приміщення, коли зібралися утеплити вікна на 2-му поверсі будівлі.

Зараз ви читаєте новину «Четверо чоловіків у підпільній майстерні переробляли боєприпаси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути