Ексклюзиви
пʼятниця, 20 березня 2020 12:31

Приватний центр приховав результати тесту на коронавірус: за медиків взялася прокуратура

Приватний центр приховав результати тесту на коронавірус: за медиків взялася прокуратура
Прокуратура міста Києва ініціювала проведення досудового розслідування стосовно службових осіб приватної медичної клініки, які не повідомили державним органам України про пацієнта, хворого на коронавірус. Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua/

Стосовно медиків приватної клініки в Києві, які не повідомили державним органам України про пацієнта, хворого на коронавірус, відкрили кримінальне провадження.

Згідно з інформацією, оприлюдненою у ЗМІ, киянин, який нещодавно відвідував Швейцарію, зробив тест в одному з приватних медичних центрів столиці. Проте центр не повідомив про позитивний тест пацієнта Міністерство охорони здоров'я та Центр громадського здоров'я. Діагноз підтвердила і надала інформацію державним органам України одна з німецьких лабораторій, повідомили у пресслужбі столичної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 405 протоколів та 6 проваджень: як карають порушників карантину

"У діях медиків вбачається порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам, а також масовим неінфекційним захворюванням і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань", - сказано в повідомленні.

Хід досудового розслідування взяло на контроль керівництво прокуратури міста Києва.

Верховна Рада посилила відповідальність за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням. Такі дії карають штрафом від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців. Або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк. У разі якщо ці дії спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, відповідальність передбачено у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Зараз ви читаєте новину «Приватний центр приховав результати тесту на коронавірус: за медиків взялася прокуратура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути