Ексклюзиви
вівторок, 27 лютого 2018 10:41

Понад 200 тис. грн аліментів заборгував синам ветеран АТО

Автор: ТСН
  Понад 200 тис. грн аліментів заборгував синам ветеран АТО з Плтавщини  Борис Поліщук
Понад 200 тис. грн аліментів заборгував синам ветеран АТО з Плтавщини Борис Поліщук

У селі Нехвороща Новосанжарського району Полтавщини ветеран АТО Борис Поліщук заборгував синам понад 200 тис. грн аліментів.

Колишні дружини об'єдналися в спільному намаганні змусити чоловіка заплатити борги дітям. Про це йшлося в ТСН.

16-річного сина від Тетяни Бондаренко ветеран АТО востаннє бачив, коли дитині було 10 років. Друга дружина Олеся Поліщук сама виховує 9-річного сина. У дитини підозра на хворобу Вільсона-Коновалова - вроджене порушення метаболізму, через це хлопчик практично не їсть. На діагностику, чи треба лікувати саме від цієї хвороби, потрібно 450 тис. грн. Половину вже зібрали волонтери, другу половину, за підрахунками колишніх дружин, заборгував дітям батько, який роками не платив аліменти. Перша дружина готова віддати всі гроші, належні її синові, на другу дитину екс-чоловіка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 80 відсотків батьків не платять аліменти

Зустріч матерів із батьком відбулася з ініціативи судового виконавця. Борис Поліщук визнав існування боргу, але твердить, що сплатити його можливостей не має. У чоловіка немає ні заощаджень, ні нерухомості, все майно переписано на сестру і матір, тож вилучити заради компенсації боргу нічого. Навіть земельну ділянку, яку мав би отримати, як ветеран АТО, Борис не оформляв.

Виконавець узяв зобов'язання почати виплати впродовж місяця, в іншому разі неплатника аліментів направлять на громадські роботи і виплачуватимуть гроші дітям з його заробітку. Нині чоловік лише розпочав працювати на будівництві, проте зарплатні там ще не отримував.

25 215 неплатників аліментів на дітей отримали заборону виїжджати з України за перші 10 днів дії закону про посилення відповідальності за несплату коштів на неповнолітніх. Заборонили керувати транспортом 21 771 особі. У розшук оголосили шість тисяч боржників. Державні виконавці стягнули 5,7 млн грн аліментних коштів.

Зараз ви читаєте новину «Понад 200 тис. грн аліментів заборгував синам ветеран АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути