Ексклюзиви
неділя, 26 лютого 2023 07:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої за Бахмут та біля Кремінної: показали свіжі карти війни

Українські Збройні сили тримають оборону на всіх ділянках фронту.

Тим часом російські загарбники не припиняють спроб наступу на різних напрямках та зазнають величезних втрат, особливо, біля Кремінної на Луганщині та Запорізькій області. Про це свідчать свіжі карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Російські загарбники 25 лютого продовжували завдавати ударів на північний захід від Сватового. За повідомленням Генштабу ЗСУ, окупанти вели безуспішні наступальні дії в районі села Масютівка, що за 51 км на північний захід від Сватового.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Харківській та Луганській областях
Карта бойових дій у Харківській та Луганській областях

На кадрах із геолокацією, опублікованих 24 лютого, видно, як українські війська обстріляли російську піхоту в Джерельній, що за 15 км на захід від Сватового. Тим часом російські джерела стверджують, що війська РФ зірвали контратаку українських військ у районі Стельмахівки (за 15 км на захід від Сватового).

Окупанти також продовжували завдавати ударів біля Кремінної. Російські війська вели безуспішні наступальні дії в районі Невського, що за 18 км на північний захід від Кремінної, та Білогорівки ‒ 10 км на південь від Кремінної. Під час атак загарбники зазнали великих втрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укріплюються та тікають ‒ як окупанти бояться ЗСУ

Росіяни не припиняють спроб наступу біля Бахмута. Зокрема, найманці ПВК "Вагнера" заявили, що зайняли Ягідне (за 2 км на північ від Бахмута). Російські джерела також стверджують про успіхи своїх військ у районі Дубово-Василівки (за 6 км на північний захід від Бахмута). За даними російських блогерів, на околиці Дубово-Василівки тривають бої.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Донецькій області
Карта бойових дій у Донецькій області

Росіяни також нарікають, що ЗСУ зруйнували греблю на північ від Бахмута і затопили Ступкинський район міста, щоб уповільнити просування окупантів. Аналітики ISW зазначають, що не бачили візуальних доказів цих тверджень. Геолокаційні кадри, опубліковані 24 лютого, показують, що російські війська, ймовірно, трохи просунулися на сході Бахмута.

Загарбники також, ймовірно, мають незначний поступ на південний захід від Авдіївки та біля Перемоги. За даними російських джерел, окупанти просунулися у бік Перемоги і вдарили по околицях Мар'їнки.

Через значні втрати росіян біля Вугледара 155 і 40 бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту об'єдналися в одну бригаду. Російські війська також перекинули у цей район спеціальний загін швидкого реагування Росгвардії, щоб не допустити бунтів.

На півдні російські війська роблять спроби наступати у Запорізькій області. Українська розвідка оприлюднила перехоплену розмову російського військового. Він каже, що 120 солдатів російського 503 мотострілецького полку намагалися провести розвідку під Щербаками неподалік Токмака. Але влучним ударом ЗСУ усі вони знешкоджені.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій на півдні України
Карта бойових дій на півдні України

Російські війська також облаштовують свої позиції в житлових районах на східному березі Херсонської області. Це ускладнює можливість українських військових завдавати ударів по окупантам.

25 лютого, Росія завдала 14 ракетних та 19 авіаційних ударів по Україні. Здійснила 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Від цього постраждали мирні люди, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 26 лютого.

На ранок 26 лютого окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках на сході. За добу українські захисники відбили 71 атаку противника на зазначених напрямках.

Зараз ви читаєте новину «Бої за Бахмут та біля Кремінної: показали свіжі карти війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути