Ексклюзиви
неділя, 09 квітня 2023 07:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої біля Бахмута та Мар'їнки: Генштаб повідомив про найгарячіші ділянки фронту

Бої біля Бахмута та Мар'їнки: Генштаб повідомив про найгарячіші ділянки фронту
Найзапекліші бої тривають біля Бахмута та Мар'їнки. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби російські загарбники завдали чотирьох ракетних та 40 авіаційних ударів по Україні.

Ворог 58 разів обстріляв з реактивних систем залпового вогню позиції українських військ та цивільну інфраструктуру населених пунктів. Про це вранці 9 квітня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

"Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів і надалі залишається високою по всій території України. Адже противник застосовує тактику терору", ‒ йдеться у повідомленні.

Без суттєвих змін залишається ситуація на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках. Ознак формувань наступальних угруповань противника там не виявлено.

"Ворог і надалі зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Курської та Бєлгородської областей. У прикордонних районах Курської області противник продовжує інженерне обладнання місцевості", ‒ повідомляє Генштаб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники масово перевіряють телефони на захоплених територіях та проводять обшуки

Минулої доби на цих напрямках росіяни обстріляли 15 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей. Дев'ять населених пунктів були під ворожим вогнем на Куп'янському напрямку.

На Лиманському напрямку минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі південніше Кузьминого та Верхньокам'янського. Під артилерійськими обстрілами були 10 населених пунктів Луганської та Донецької областей.

Запеклі бої тривають на Бахмутському напрямку. Ворог продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль Бахмут. Минулої доби загарбники безуспішно намагалися наступати в районі Богданівки. Підрозділи сил оборони відбили на цій ділянці близько 10 атак. Від ворожих обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник також вів наступальні дії в районах Новокалинового, Сєверного, Первомайського та Мар'їнки Донецької області, але успіху не мав. Найзапекліші бої на цій ділянці фронту тривають за Мар'їнку. Там було відбито понад 15 ворожих атак. Під російськими обстрілами були 13 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог наступальних дій не проводив. Але загарбники обстріляли Новомихайлівку, Шахтарське, Новоукраїнку, Велику Новосілку, Вугледар, Пречистівку, Золоту Ниву та Новомайорське Донецької області.

Російські загарбники основні зусилля зосереджують на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

За минулу добу українські воїни відбили на цих ділянках понад 50 атак противника. Про це вранці 9 квітня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Бої біля Бахмута та Мар'їнки: Генштаб повідомив про найгарячіші ділянки фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути