Ексклюзиви
вівторок, 14 липня 2020 14:36

Бої тривають на північних кордонах: конфлікт Вірменії та Азербайджану

Бої тривають на північних кордонах: конфлікт Вірменії та Азербайджану
Бої тривають на межі Товузького району Азербайджану та Бердського району Вірменії. Фото http://www.mil.am/api

Вірменія та Азербайджан уночі з 13 на 14 липня і протягом дня ведуть активні бойові дії на північних кордонах. Обидві сторони повідомляють про загиблих під час обстрілів.

Бої тривають на межі Товузького району Азербайджану та Бердського району Вірменії, тоді як спірний регіон Нагірний Карабах розташований на південних кордонах обох країн. Про це пише Бабель із посиланням на повідомлення Міноборони Вірменії та Азербайджану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні Вірменії і Азербайджану стались сутички - є жертви

Міноборони Вірменії повідомило, що вночі військові Азербайджану продовжували обстріли вірменських позицій, а також намагалися йти у наступ за допомогою танка. Там опублікували відео обстрілів позицій Азербайджану. Офіційно повідомляють про 2 загиблих військових.

Міноборони Азербайджану звинувачує Вірменію у провокаціях. За їхніми даними, протягом ночі та ранку азербайджанські позиції обстріляли 74 рази. Унаслідок обстрілів загинули 7 військових, серед яких і генерал.

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією триває з 1988 року через Нагірний Карабах. Тоді населена переважно вірменами Нагірнокарабаська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.

1994-го за участі РФ сторони підписали угоду про перемир'я, яке припинило активні бойові дії в регіоні. Карабах і навколишні райони Азербайджану залишилися під контролем вірмен. Мирне врегулювання зайшло в глухий кут після переговорів лідерів Вірменії та Азербайджану 2009-го. За роки війни у зоні конфлікту загинули понад 30 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Бої тривають на північних кордонах: конфлікт Вірменії та Азербайджану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути