понеділок, 19 вересня 2022 07:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої на Донбасі – ЗСУ відбили атаки росіян біля трьох населених пунктів

Бої на Донбасі – ЗСУ відбили атаки росіян біля трьох населених пунктів
Росія продовжує обстрілювати позиції українських захисників та цивільну інфраструктуру на всій лінії фронту. Фото: slovoidilo.ua

Російські загарбники й надалі намагаються захопити всю територію Донецької області.

Ворог обстрілює позиції українських захисників та цивільну інфраструктуру на всій лінії фронту. Про це вранці 19 вересня повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

На окремих напрямках загарбники перегруповують свої підрозділи, намагаються залучати резерви. Скрізь ведуть повітряну розвідку.

"За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Миколаївка Друга, Весела Долина та Бахмут", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новини з фронту: Генштаб попередив українців про загрозу

На Краматорському напрямку росіяни продовжували з танків, мінометів та артилерії обстрілювати райони Святогірська, Райгородока, Серебрянки та Білогорівки. На Бахмутському напрямку обстрілювали Сіверськ, Роздолівку, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Веселу Долину, Нью-Йорк, Юр'ївку, Розівку та Зайцеве.

На Авдіївському били по Авдіївці, Опитному, Карлівці, Костянтинівці, Мар'їнці та Первомайському.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстрілював населені пункти Вугледар, Велика Новосілка, Малі Щербаки, Мирне, Вільне Поле та Времівка.

На Слобожанському напрямку обстріли були в районах населених пунктів Гоптівка, Гур'їв Козачок, Кам'янка та Куп'янськ. На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін.

Росія перекидає до України системи протиповітряної оборони і зенітні ракети, які захищали Санкт-Петербург. Супутникові знімки показують, що мобільні вогневі платформи і ракети зникли протягом літа з бази в районі Зеленогорська на Карельському перешийку на північний захід від Санкт-Петербурга.

Українські захисники протягом 18 вересня знищили щонайменше 29 російських окупантів на південному напрямку. Однак ворог намагається підтягти резерви та перегрупуватися.

Зараз ви читаєте новину «Бої на Донбасі – ЗСУ відбили атаки росіян біля трьох населених пунктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути