Ексклюзиви
четвер, 06 квітня 2023 08:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Бахмут: у ЗСУ показали відео вуличних боїв

Битва за Бахмут: у ЗСУ показали відео вуличних боїв
Бої за Бахмут тривають із серпня минулого року. Фото: скріншот

Битва за Бахмут на Донеччині продовжується. Українські військові утримують свої позиції, а російські загарбники несуть великі втрати.

Запеклі вуличні бої у місті ведуть, зокрема, Сили спеціальних операцій. Кадри боїв у соцмережах показало командування ССО ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація в Бахмуті ускладнюється: показали свіжі карти бойових дій

"Бої в місті Бахмут очима операторів ССО України. На кадрах видно лише малу частину роботи наших бійців у самому місті, яку можна показати на загал", – йдеться дописі.

Запеклі бої за місто Бахмут тривають із серпня 2022 року. Росія кинула на цей напрямок переважно бойовиків групи "Вагнера" та досвідчених військових регулярних сил. Однак, за вісім місяців загарбникам вдалося увійти лише в деякі райони міста. Нині на Бахмутському напрямку Росія концентрує найбільші зусилля. Водночас зазнає колосальних втрат.

Ситуація в українському місті Бахмут є однією з найскладніших на лінії фронту. Її контролює командувач Сухопутних військ генерал-полковника Олександр Сирський. Саме у Бахмуті використовується найбільша кількість різноманітного озброєння, сказав президент України Володимир Зеленський під час пресконференції з польським лідером Анджеєм Дудою у Варшаві 5 квітня.

За його словами, головне для командування – зберегти особовий склад. Якщо буде небезпека оточення українських військ, "будуть відповідні правильні рішення генерала на місці", наголосив президент.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Бахмут: у ЗСУ показали відео вуличних боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути