Ексклюзиви
середа, 01 лютого 2012 09:56

Біля берегів Туреччини затонуло судно з українцями на борту: врятували лише 3-х

Біля берегів Туреччини затонуло судно з українцями на борту: врятували лише 3-х

Вантажне судно Vera під прапором Камбоджі, що прямувало з Росії в турецький порт Аліага, затонуло біля чорноморського узбережжя Туреччини.

За офіційними даними влади Туреччини, вісім членів команди затонулого у вівторок ввечері біля узбережжя повіту Ереглі в чорноморській провінції Зонгулдак суховантажу "Вєра" (Vera) вважаються зниклими без вісті, їх пошуки тривають з участю судів берегової охорони, цивільних кораблів і гвинтокрилів.

Раніше агентство Ассошіейтед Прес з посиланням на турецьке Управління зі судноплавства повідомляло про дев'ятьох зниклих без вісті.

Як повідомив губернатор провінції Зонгулдак Ерол Айилдиз, при аварії корабля врятовано трьох людей: другий і третій помічники капітана, а також судновий кок (жінка).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля берегів Лівії затонуло судно з мігрантами, 15 людей загинули

Команда суховантажу під прапором Камбоджі, який прямував з російського порту Ростов в турецький Аліага з вантажем металобрухту, складалася з 10 громадян України та одного - Грузії. Спочатку повідомлялося, що екіпаж складався з громадян Польщі.

Причиною краху 114-метрового судна став сильний шторм біля берегів Туреччини. Сигнал SOS з нього надійшов о 19.30 у вівторок, йдеться в повідомленні міністерства транспорту Туреччини.

Суховантаж, потрапивши в сильний шторм, став швидко набирати воду в носовій частині і протягом двох-трьох хвилин затонув.

За словами губернатора провінції, якщо пошуки моряків на воді виявляться безуспішними, в районі затоплення судна розпочнуть роботу водолази.

Він також сказав, що поки немає ознак забруднення моря, однак більш точно про ситуацію можна буде говорити вранці.

Зараз ви читаєте новину «Біля берегів Туреччини затонуло судно з українцями на борту: врятували лише 3-х». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути