субота, 11 січня 2020 12:36

Авіакатастрофа в Ірані: Зеленський звернеться до українців

Авіакатастрофа в Ірані: Зеленський звернеться до українців
Президент готує звернення. Фото: "Цензор"

Президент України Володимир Зеленський планує звернутися до українців у зв'язку з визнанням Іраном провини за збитий український лайнер.

Звернення опублікують в суботу, 11 грудня, повідомляє прес-служба Офісу президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіакатастрофа в Ірані: всі підсумки в цифрах

"У суботу, 11 січня, президент України Володимир Зеленський звернеться до українського народу щодо ситуації зі збитим літаком МАУ в Тегерані. Відеозвернення відбудеться після консультацій глави держави з групою українських фахівців, що працюють на місці трагедії в Ірані, міжнародними партнерами і телефонної розмови з президентом Ісламської Республіки Іран Хасаном Рухані, яка запланована на 17.00 в суботу", - йдеться в повідомленні.

В Офісі президента повідомили, що Оперативний штаб при Раді національної безпеки і оборони України з самого початку отримував всю необхідну інформацію.

"Нашим фахівцям в Ірані були надані всі відео-, фото- та інші матеріали для аналізу процесів, які відбувалися і відбуваються в Тегерані. На підставі зібраної інформації завдяки роботі нашої експертної групи ми мали достатньо даних, щоб розуміти, що розслідування відбудеться об'єктивно і в стислі терміни", - йдеться в повідомленні.

Зараз політична частина роботи завершена. Українські фахівці продовжують працювати, щоб провести всі необхідні правочини.

Прес-служба Офісу генпрокурора України повідомила, що в суботу відбулося засідання оперативного штабу щодо авіакатастрофи. Обговорювалися першочергові юридичні заходи.

"У засіданні взяв участь перший заступник Генерального прокурора Віталій Касько. Учасники наради обговорили комплекс першочергових юридичних заходів у зв'язку з повідомленням іранської влади про збиття українського пасажирського літака авіакомпанії МАУ рейсу PS 752 військовими Ірану ", - сказано в повідомленні.

Літак Boeing 737-800 Міжнародних авіаліній України, що виконував рейс за маршрутом Тегеран-Київ, розбився відразу після зльоту з тегеранського аеропорту в середу поточного тижня.

Всі 176 осіб, які перебували на боту, загинули. Серед них - громадяни Ірану, України, Канади, Великої Британії, Німеччини, Швеції та Афганістану.

Причиною катастрофи став людський фактор, повідомив генштаб збройних сил Ірану.

"Український літак, який зазнав катастрофи раніше на цьому тижні поблизу Тегерана, слідував занадто близько до чутливого військового об'єкту і був збитий. Причиною є людський фактор", - йдеться у заяві.

Зараз ви читаєте новину «Авіакатастрофа в Ірані: Зеленський звернеться до українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути