понеділок, 07 листопада 2022 07:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Авіація, ракети, РСЗВ: росіяни вдарили по Україні на дев'яти напрямках

Авіація, ракети, РСЗВ: росіяни вдарили по Україні на дев'яти напрямках
Понад 33 населених пунктів опинилися під ударом окупантів 6 листопада. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 6 листопада, російські окупанти продовжили тероризувати Україну обстрілами.

Ударів противника зазнали райони понад 33 населених пунктів Запорізької, Донецької, Луганської, Миколаївської, Сумської та Херсонської областей. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 7 листопада.

"На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. На інших напрямках ворог здійснював обстріли. Завдав чотири ракетних та 24 авіаційних удари, здійснив понад 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню", – йдеться у зведенні.

На Сіверському напрямку минулої доби ворог гатив з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Гай Чернігівської області та Стукалівка, Попівка і Ворожба Сумської області. Окупанти також залучили ударні БпЛА.

На Слобожанському напрямку атакував з танків та всього спектру артилерії в районах населених пунктів Новоселівське, М'ясожарівка, Вовчанськ, Стельмахівка, Берестове, Огірцеве та Стрілеча.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб: окупанти готують Херсон до вуличних боїв і катують цивільних

На Куп'янському та Лиманському напрямках – з артилерії різних типів, в районах населених пунктів Серебрянка, Невське, Макіївка, Білогорівка, Площанка, Спірне та Верхньокам'янське.

На Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Андріївка, Соледар, Яковлівка, Бахмут, Бахмутське, Опитне, Майорськ, Часів Яр, Кліщіївка та Зеленопілля.

На Авдіївському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Первомайське, Невельське, Мар'їнка, Новомихайлівка, Вугледар та Опитне.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Гуляйполе, Гуляйпільське, Ольгівське, Дорожнянка, Новопіль, Щербаки, Новоданилівка, Времівка та Павлівка.

На Південнобузькому напрямку – з танків та артилерії різних типів, у районах населених пунктів Благодатне, Давидів Брід, Дудчани, Мирне, Нова Кам'янка та Правдине. Ворог продовжував вести повітряну розвідку, активно застосовуючи БпЛА. Здійснив понад 20 вильотів.

Бахмутський напрямок називають чи не найважчою ділянкою фронту зараз. На відміну від інших позицій, де Збройні сили України перейшли переважно від оборони до наступу, тут досі обороняються.

Щоб захопити Бахмут та вийти на адміністративні кордони у Донецькій області, російська армія стягнула великі сили та засоби на цей напрямок. Основу російських окупантів на цій ділянці становлять найманці з груп приватних військових компаній "Вагнер" і "Ліга".

Окупанти планували захопити Бахмут до кінця жовтня. Таке завдання перед російськими солдатами поставили їхні генерали у Кремлі, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зараз ви читаєте новину «Авіація, ракети, РСЗВ: росіяни вдарили по Україні на дев'яти напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути