Ексклюзиви
четвер, 28 жовтня 2021 16:21

Аварія в Харкові: підозрюваному загрожує понад вісім років в'язниці

Аварія в Харкові: підозрюваному загрожує понад вісім років в'язниці
Харківський має непогашену судимість. Фото: "Суспільне"

16-річного Миколу Харківського можуть посадити на вісім років.

Він має непогашену судимість у справі про стрільбу у супермаркеті, сказав речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко, передає "Суспільне".

"Парубок вже притягався до кримінальної відповідальності за стрілянину у супермаркеті, і строк умовного покарання ще не минув. Тому до вироку за ДТП йому можуть додати ще два роки за попередній злочин. Тобто максимальне покарання, яке загрожує Харківському — 10 років за ґратами", - повідомив він.

Яким може бути додане покарання, два роки або менше, вирішує суд, сказав прокурор у справі Іван Семенякін.

"Згідно зі статтею 71 Кримінального кодексу, якщо засуджений після набуття чинності вироку, але до повного відбуття покарання вчинив нове кримінальне правопорушення, суд до покарання, призначеного за новим вироком, повністю або частково приєднує невідбуту частину покарання за попереднім вироком", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батьки 16-річного харківського водія відповідатимуть перед законом

Максимальне покарання статті про порушення правил безпеки дорожнього руху - вісім років.

Аварія у Харкові сталася на перехресті проспекта Гагаріна й вулиці Одеської увечері 26 жовтня. Водій Infiniti на шаленій швидкості їхав на червоне світло, після чого врізався в Chevrolet. Останній автомобіль рухався на дозволений сигнал світлофора. Автівку розірвало на частини. Водій Chevrolet Aveo загинув на місці. Травмовані троє пасажирів Infiniti й водій. Їх госпіталізували. Швидкість машини перевищувала 100 км/год.

Сьогодні суд обрав запобіжний захід Харківському у вигляді 60 діб тримання під вартою без права внесення застави. У разі доведення провини Харківському загрожує покарання від трьох до восьми років тюремного ув'язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами до трьох років або без цього.

Раніше підліток уже мав проблеми із законом. У липні Харківського засудили до двох років умовно за завдання тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості.

Зараз ви читаєте новину «Аварія в Харкові: підозрюваному загрожує понад вісім років в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути