четвер, 11 березня 2021 17:50

Аварія судна з українцями: назвали причину

Аварія  судна з українцями:  назвали причину
У Чорному морі в територіальних водах Румунії вранці 11 березня затонуло судно Vоlgo-Balt 179, на борту якого було 13 українських моряків. 2 загинули. Фото: MarineTraffic

Причиною аварії суховантажу Volgo Balt 179 в Чорному морі з українським екіпажем на борту стала негода.

Аварія сталася десь між 4:00 та 6:00 11 березня. Про це розповів тимчасовий повірений у справах України в Румунії Паун Роговей.

"Причиною став сильний шторм. Судно було під прапором Коморських островів. На борту було 13 громадян України – членів екіпажу. Вдалося врятувати 10 осіб", - розповів Паун Рогове, передає "Україна 24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аварія українського судна в Чорному морі: з'явилося відео трагедії

Додав, що один член екіпажу перебував у важкому стані, його евакуювали на вертольоті в місто Констанцу. Решта 9 врятованих залишаються на рятувальному судні. Воно перебуватиме в районі аварії до заходу сонця. Продовжують пошук зниклої людини – одного з членів екіпажу. Усі ті, хто перебуває на рятувальному судні, у задовільному стані, їм надається допомога.

У Констанцу виїхала група представників посольства України – консул, низка дипломатів, які візьмуть участь в розслідуванні інциденту.

Аварія в Чорному морі сталася вранці 11 березня. Там затонув суховантаж Volgo Balt 179. На борту було 13 моряків. Усі громадяни України. Корабель під прапором Коморських островів вийшов з російського порту Ростов-на-Дону і прямував до румунського порту Констанца. Жертвами аварії стали капітан судна Олександр Борисенко і електромеханік Григорій Лисаченко.

Зараз ви читаєте новину «Аварія судна з українцями: назвали причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути