понеділок, 08 серпня 2011 11:25

Спецтема: Трагедія на шахті у Суходільську

Аварія на "Суходільській-Східній" сталася через несправну електрику

Аварія на "Суходільській-Східній" сталася через несправну електрику

Причиною займання метаноповітряної суміші в шахті "Суходільська-Східна" 29 липня 2011 стало електричне іскріння.

Про це повідомляє прес-служба Профспілки працівників вугільної промисловості (ППВП) з посиланням на офіційний висновок урядової комісії.

Встановлено, що причиною аварії, що сталася в шахті "Суходільська-Східна" ВАТ "Краснодонвугілля", став вибух метаноповітряної суміші в частині західного флангового вентиляційного ходка № 23 пласта 1-3-1, що спричинив наступні вибухи пилоповітряної суміші.

Як повідомив головний технічний інспектор праці Укрвуглепрофсоюзу при Краснодонському теркомі Олександр Кудрін, таким є висновок урядової комісії з розслідування причин аварії.

Утворення метаноповітряної суміші вибухонебезпечної концентрації сталося внаслідок накопичення метану з відбитої вуглепородної маси, газодинамічного явища при виробництві струсного підривання, а також зниження кількості повітря в привибійної частини внаслідок пошкодження гнучкого вентиляційного трубопроводу вентилятора місцевого провітрювання.

Причиною займання метаноповітряної суміші стало електричне іскріння магнітного пускача ПВІ-125Б під напругою з відкритою кришкою апаратного відділення, який подавав напругу на насосну установку, призначену для відкачування води.

Нагадаємо, що вночі 29 липня на шахті "Суходольська-Східна" ВАТ "Краснодонвугілля" сталася аварія, яка забрала життя 28 гірників.

Зараз ви читаєте новину «Аварія на "Суходільській-Східній" сталася через несправну електрику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути