четвер, 15 листопада 2018 10:03

В Андріївську церкву жбурнули "коктейль Молотова"

В Андріївську церкву жбурнули "коктейль Молотова"
Невідомі кинули "коктейль Молотова" в Андріївську церкву Фото: stezhkamu

Зранку 15 листопада у Києві невідомі кидали "коктейлі Молотова" в будівлю Андріївської церкви.

Зловмисників помітив охоронець церкви і відразу викликав правоохоронців, повідомляє прес-служба поліції Києва.

На місце події виїхали наряди поліції та слідчо-оперативна група Подільського управління поліції. Поліціянти розповіли, що намагалися затримати молодиків, однак хулігани втекли.

Зараз поліцейські встановлюють зловмисників.

"Проводиться огляд місця події та прилеглої території. Правоохоронці спілкуються зі свідками та встановлюють відеокамери, які могли зафіксувати правопорушення і зловмисників. Вирішується питання щодо правової кваліфікації події", - повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

Від дій нападників постраждав священик Київського патріархату - комендант приміщення. Проти священика нападники застосували силу і газовий балончик, повідомив у себе у Facebook речник УПЦ КП Євстратій Зоря.

"Бачимо, що посіпаки Москви намагаються "прозорими натяками" лякати представників Вселенського патріарха, якому Андріївська церква передається під представництво", - написав Євстратій Зоря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квартирний злодій засвітився на відео під час "роботи"

З 10 листопада Андріївська церква офіційно перейшла в користування Вселенському патріархату. Храм передають для здійснення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній і процесій за умови, що Вселенський патріархат буде дотримуватися законодавства про охорону культурної спадщини.

Зараз Андріївська церква є діючою церквою Української автокефальної православної церкви (УАПЦ). Митрополит УАПЦ Макарій вже заявив про згоду з передачею храму Константинополю.

Президент України Петро Порошенко заявив, що рішення про передачу Андріївської церкви Вселенському патріарху погоджено з церковними ієрархами. На його думку, це може сприяти отриманню автокефалії Української православної церкви.

Зараз ви читаєте новину «В Андріївську церкву жбурнули "коктейль Молотова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути