вівторок, 22 березня 2011 11:09

Американські солдати в Афганістані розважались фотографуванням з убитими ними людьми

Німецьке видання Spiegel опублікувало в понеділок, 21 березня, фотографії, на яких зображені американські військові в Афганістані поруч з убитими ними людьми.

На двох із трьох знімків зображений усміхнений військовослужбовець армії США, який підводить за волосся лежачу на землі людину. США вже принесли офіційні вибачення "за заподіяну шкоду".

"Ці фотографії сильно контрастують з дисципліною, професіоналізмом і повагою, які характеризують наших військовослужбовців, які ось вже майже десять років несуть службу в Афганістані", - наводить Spiegel слова представника армії США, ім'я якого не називається.

На його думку, мова йде про цілу групу американських військових. Найближчим часом їм будуть пред'явлені звинувачення в скоєнні низки вбивств. "Безумовно, рішення у справі буде приймати військовий трибунал", - сказало джерело. Крім того держсекретар США Хілларі Клінтон провела телефонну розмову з главою МЗС Афганістану Залмаєм Расулом.

Як відзначає видання, США побоюються, що опубліковані знімки негайно викличуть в Афганістані хвилю протестів. Не виключено також ускладнення і без того непростих відносин між Афганістаном і НАТО.

Відзначимо, що це не перший скандал, пов'язаний з американськими військовослужбовцями в Афганістані. У травні минулого року командування США почало розслідування відносно кількох солдатів, які могли скоїти умисні вбивства, як мінімум, трьох мирних афганців. Паралельно військових підозрюють у вживанні наркотиків, застосуванні фізичного насильства і злочинній змові.

Зараз ви читаєте новину «Американські солдати в Афганістані розважались фотографуванням з убитими ними людьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути