Ексклюзиви
пʼятниця, 22 лютого 2013 11:11

Американець застрелив у голову прийомну дитину з України

Американець застрелив у голову прийомну дитину з України
Фото: www.ivankmit.com

Розслідуючи випадки загибелі в США дітей, усиновлених у Росії, посольство РФ у Вашингтоні отримало сигнал про загибель ще однієї прийомної дитини. Як показала перевірка, він був усиновлений не в Росії, а в Україні - в Донецьку. Як повідомили російські дипломати, вони поставили до відома про те, що трапилося українських колег і держдепартамент США. Загибла дитина не перебувала на обліку в російському консульстві, і відповідно справжні його ім'я та прізвище росіянам невідомі, передає ІТАР-ТАСС.

У США його звали Ендрю Артур Батлер. На момент загибелі в червні 2011 року йому було 13 років. Повідомляється, що трагедія сталася в містечку Хеджсвілл в штаті Західна Вірджинія. Прийомний батько підлітка Вільям Аллан Батлер вбив його пострілом в голову. Він сам розповів про це прибулим на місце події поліцейським, заявивши, що захищався.

Як стверджував Батлер-старший, якому тоді було 73 роки, він вирішив повчити прийомного сина поводження зі зброєю, дав йому пістолет і вивів у двір. За його словами, він пішов встановлювати мішень і в цей час почув за спиною постріл. Вирішивши, що Ендрю намагався його застрелити, він розвернувся і вистрілив хлопчику у голову.

Вбивцю судили, але він пішов на угоду зі слідством і в підсумку визнав себе винним лише у злочинній необережності - на тій підставі, що дав заряджену зброю дитині. Його засудили до тюремного ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третьокласницю зґвалтував і вбив сусід

Про це стало відомо завдяки телефонному дзвінку в посольство одного з сусідів Батлера, який дізнався про проблеми з російськими дітьми в США і вирішив поділитися інформацією з диппредставництвом РФ, так як вважав, що загиблий хлопець теж був з Росії.

У родині Батлер було ще двоє прийомних дітей. Поки не вдалося уточнити, чи перебував Ендрю Артур Батлер на консульському обліку в українському посольстві.

Нагадаємо, в 28 грудня 2012 року в відповідь на ухвалений в США "акт Магнітського" Володимир Путін підписав так званий "закон Діми Яковлєва", котри забороняє американцям усиновляти дітей з Росії. Він був названий на згадку про дворічного російського хлопчика, який загинув в США через халатність прийомних батьків.

Зараз ви читаєте новину «Американець застрелив у голову прийомну дитину з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути