Ексклюзиви
субота, 04 червня 2011 11:05

"Аль-Каїда" закликала ісламістів до джихаду через фільм

"Аль-Каїда" закликала ісламістів до джихаду через фільм

Терористична мережа "Аль-Каїда" опублікувала на сайтах радикальних ісламістів фільм тривалістю близько 100 хвилин із закликами до терактів "на землі ворога", повідомляє Agence France-Presse з посиланням на службу моніторингу терористичних ресурсів SITE.

Відео називається "Ти відповідаєш тільки за себе" і складається з двох частин. Зокрема, у фільмі наводиться виступ Аймана аль-Завахірі, довгий час вважався "правою рукою" Осами бін Ладена. Аль-Завахірі закликає до джихаду мусульман, що живуть у західних країнах, оскільки вони можуть зіграти важливу роль у боротьбі проти "сіоністів і хрестоносців".

Інший ісламіст Адам Гадан, відомий як "американець Аззам", заявляє на відео, що радикальні мусульмани можуть вільно купити в США автоматичну зброю. Також він зазначив, що "Аль-Каїда" має намір "послабити боягузливих ворогів" за допомогою нападів на впливових громадських діячів.

Фільм, імовірно, був змонтований вже після знищення в Пакистані лідера "Аль-Каїди" бін Ладена. Поява бін Ладена в ньому супроводжується фразою "Нехай Аллах буде милостивим до нього". Також у відео розповідається про ісламістів, що здійснили теракти, як про об'єктів для наслідування.

Нагадаємо, бін Ладен був знищений у себе в особняку в пакистанському місті Абботабад в ніч на 2 травня спецназом США. "Аль-Каїда" і рух "Талібан", що діє на території Пакистану та Афганістану,пообіцяли помститися за загибель лідера терористів. 

Зараз ви читаєте новину «"Аль-Каїда" закликала ісламістів до джихаду через фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути