пʼятниця, 27 вересня 2024 08:55

Найактивніше загарбники атакують на двох напрямках фронту - оперативні дані Генштабу

Найактивніше загарбники атакують на двох напрямках фронту - оперативні дані Генштабу
Українські захисники відбивають атаки ворога на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті загалом зафіксовано 187 бойових зіткнень. Найгарячішою була ситуація була на Покровському напрямку.

Противник також активно атакує на Курахівському відтинку. Про це вранці 27 вересня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу росіяни завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах п'ять ударів вісьмома ракетами та 71 авіаудар, скинувши 96 КАБів. Крім цього, ворог здійснив понад 4800 обстрілів, з них 224 – із реактивних систем залпового вогню.

Водночас авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали чотирьох ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загинули троє людей: РФ завдала удару по місту на Одещині

На Харківському напрямку відбулося три бойових зіткнення поблизу Стариці, Тихого та Вовчанська.

На Куп'янському напрямку точилося 20 боїв. Сили оборони відбивали штурмові дії противника неподалік Синьківки, Глушківки, Лозової, Стельмахівки та Колісниківки.

На Лиманському напрямку відбулося 15 бойових зіткнень. Ворог атакував біля Греківки, Невського, Новосадового та Торського.

На Сіверському напрямку точилися чотири бої. Українські воїни зупинили усі спроби противника прорвати оборону у районах Білогорівки, Верхньокам'янського та Спірного.

На Краматорському напрямку відбулося 10 бойових зіткнень. Українські захисники відбивали штурмові дії російських загарбників неподалік Міньківки, Григорівки та Білої Гори.

На Торецькому напрямку точилося 18 боїв, зокрема, біля Торецька, Щербинівки та Леонідівки.

На Покровському напрямку українські захисники відбивали 42 ворожі штурмові дії в районах населених пунктів Зелене Поле, Миколаївка, Лисівка, Крутий Яр, Новогродівка, Селидове, Маринівка та Красний Яр. Найбільша концентрація атак була біля Селидового та Маринівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони зупинили 36 атак противника поблизу Цукуриного, Желанного Другого, Георгіївки, Миколаївки, Парасковіївки, Костянтинівки та Катеринівки.

На Времівському напрямку російські загарбники здійснили п'ять наступальних дій біля Водяного, Катеринівки та Богоявленки.

На Оріхівському напрямку відбулося три бойових зіткнення. Українські захисники відбили штурми противника неподалік Роботиного.

На Придніпровському напрямку окупанти також зазнали поразки, двічі атакуючи оборонні рубежі підрозділів ЗСУ.

На Гуляйпільському напрямку обстановка залишається без особливих змін.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник активно застосовує керовані авіаційні бомби та ударні БпЛА, здійснює мінометні та артилерійські обстріли українських населених пунктів.

Російські КАБи також вибухають і на території Курської області РФ, де триває операція українських військ. За добу ворог завдав 16 авіаударів по своїй території, використавши при цьому 19 КАБів.

"Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам відчутних втрат у живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж усієї лінії бойового зіткнення", - додали у Генштабі.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 27 вересня склали 649 170 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1370 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу РФ також втратила 21 танк, 48 бойових броньованих машин та 58 артилерійських систем.

Зараз ви читаєте новину «Найактивніше загарбники атакують на двох напрямках фронту - оперативні дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути