вівторок, 01 жовтня 2024 08:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Найактивніше ворог атакував біля Селидового - оперативні дані з передової

Найактивніше ворог атакував біля Селидового - оперативні дані з передової
Українські війська відбивають атаки противника на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті загалом зафіксовано 189 бойових зіткнень.

Противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах чотири ракетних удари із застосуванням шести ракет. А також 74 авіаудари, зокрема скинув 128 КАБів. Крім цього, здійснив 4694 обстріли. Про це вранці 1 жовтня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Водночас за минулу добу ракетні військ та артилерія Сил оборони уразили один засіб ППО ворога, гармату на вогневій позиції. А також район зосередження особового складу, радіолокаційну станцію та один інший важливий об'єкт російських загарбників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники наступають на Вугледар та хочуть обійти Селидове - аналітики показали карти

На Харківському напрямку ворог шістнадцять разів намагався штурмувати в районах населених пунктів Бургуватка, Стариця, Тихе та Вовчанськ, успіху не мав.

На Куп'янському напрямку за добу відбулося 24 атаки окупантів. Сили оборони відбивали штурмові дії противника неподалік Синьківки, Новоосинового, Глушківки, Стельмахівки, Андріївки, Кругляківки та Вишневого.

На Лиманському напрямку ворог атакував 24 рази. Намагався просунутись уперед у бік Греківки, Макіївки, Невського, Новосадового, Діброви, Серебрянки, Григорівки та у Серебрянському лісництві, одне бойове зіткнення ще триває.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали три штурмові дії російських загарбників поблизу Верхньокам'янського та Білогорівки. По Серебрянському лісництву ворожа авіація завдала удару понад 60 некерованими авіаційними ракетами.

На Краматорському напрямку окупанти атакували три рази у районі Часового Яру. Всі атаки поблизу були зупинені.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 18 атак неподалік Торецька, Залізного, Неліпівки та Щербинівки, противник зазнав втрат та відступив.

Найбільш напруженою ситуація залишається на Покровському напрямку, де українськими захисниками зупинено 43 штурмових і наступальних дії агресора у бік населених пунктів Новоторецьке, Новогродівка, Лисівка, Миролюбівка, Воздвиженка, Суха Балка, Миколаївка, Селидове та Михайлівка. Найбільша концентрація ворожих ударів була поблизу Селидового, тут Силами оборони було відбито понад 20 атак.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 31 атаку позицій поблизу Георгіївки, Костянтинівки, Курахового, Цукуриного та Катеринівки. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед в районах населених пунктів Курахове та Георгіївка.

На Времівському напрямку противник здійснив вісім штурмів позицій ЗСУ у районах Вугледара, Богоявленки та Золотої Ниви. Активно задіював для ударів на напрямку штурмову і бомбардувальну авіацію.

На Оріхівському напрямку окупанти атакували в районі Малої Токмачки, отримали жорстку відсіч і зазнали втрат.

На Придніпровському напрямку російські загарбники штурмових дій не проводили.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник з території РФ активно застосовує артилерію і авіацію по районах українських населених пунктів.

"Триває операція у Курській області. Наші воїни завдають окупаційним військам відчутних втрат у живій силі, техніці і активно підривають наступальний потенціал ворога у тилу", - йдеться у повідомленні.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 1 жовтня склали 654 430 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1370 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу РФ також втратила дев'ять танків, 44 бойових броньованих машини та 33 артилерійських системи.

Зараз ви читаєте новину «Найактивніше ворог атакував біля Селидового - оперативні дані з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути