Ексклюзиви
четвер, 12 березня 2020 14:07

Активісти поштовхали Сівоху і зірвали презентацію "платформи примирення"

Активісти поштовхали Сівоху і зірвали презентацію "платформи примирення"
Сергія Сивохо атакували активісти. Фото: v-variant.com.ua

Під час презентації Національної платформи примирення і єдності в Києві активісти Нацкорпусу штовхнули радника секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергія Сівоху. Той упав на підлогу.

Сварка розгорілася, бо Сівохо назвав війну на Донбасі внутрішнім конфліктом.

"Про що ви говорите! Влада повинна захищати українців. Зеленський і військові повинні захищати цю територію не шляхом компромісів. Багато у вас пропозицій, але я не бачу, як ви збираєтеся шукати консенсус з військовими, які поховали своїх друзів, батьків, синів? Територію України треба відвойовувати", - висловив свої претензії один з активістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський анонсував запуск діалогової платформи "Мир Донбасу"

Сівохо натомість пояснив, що він мав на увазі під внутрішнім конфліктом: "Як відомо, у нас іде гібридна війна. Один із способів ведення війни - це ініціація внутрішнього конфлікту і підтримка його Російською Федерацією. Які ще питання?"

Коли радник серетаря РНБО намагався вийти із зали, у натовпі виникла тиснява. Один із активістів штовхнув Сівохо у спину. Тому допомогли піднятися та під руки вивели з приміщення.

Правоохоронці уже затримали й доставили до Печерського управління поліції 15 найактивніших осіб. Решту розшукують. Усім загрожує кримінальна відповідальність за хуліганство.

Презентація Національної платформи примирення та єдності з ОРДЛО мала відбутися 19 лютого, але її перенесли через загостерння бойових дій на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Активісти поштовхали Сівоху і зірвали презентацію "платформи примирення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути