Ексклюзиви
пʼятниця, 25 жовтня 2013 09:38

Адвокат розповів, що Мельник у США вчить англійську і повертатися не планує

Адвокат розповів, що Мельник у США вчить англійську і повертатися не планує
Фото: zn.ua

Екс-ректор Петро Мельник вчить англійську в США і повертатися в Україну не планує. Про це розповів його адвокат Руслан Мисюна.

"Мені незрозуміло, чому Мельник - в розшуку, якщо прокуратурі відома його адреса. А те, що справу через його розшук призупинено, я дізнався з інтернету", - сказав Мисюна.

Адвокат каже, що поки що його клієнт не наймав американських адвокатів, мовляв, у США він нічого не порушував. А от вийти на допит у режимі відео-конференції з українського посольства, як це свого часу зробив у справі Тимошенко, Петро Кириченко, ректор не збирається. "Навіщо йому ця відео-конференція? Мій клієнт не хоче ні з ким спілкуватися, коли буде така необхідність, він сам вийде на зв'язок", - сказав адвокат.

Він іронічно ставиться до інформації, ніби Мельника бачили в одному з пивних пабів Сент-Маркоса з колишнім генпрокурором Святославом Піскуном. "Навіщо Піскуну летіти в США до Мельника? Йому що - проконсультуватися більше ні з ким? Я не вірю в ці чутки, адже Піскун у Франції", - сказав адвокат ректора.

Нагадаємо, скандального ректора Податкової академії Петра Мельника затримали в момент отримання хабара. Деякий час його тримали в СІЗО, але потім перевели до лікарні через погіршення стану здоров'я (гіпертонічний криз). Печерський суд Києва обрав для Мельника запобіжний захід - 60 діб домашнього арешту. Мельник втік з-під домашнього арешту, позбувшись від електронного браслета. МВС оголосило його в розшук. 9 вересня правоохоронні органи США проінформували Інтерпол про те, що Мельник знаходиться на їхній території.17 вересня міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко заявив, що Міністерство внутрішніх справ не буде займатися пошуками та екстрадиціїєю в Україну Мельника, тому що це справа ГПУ.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат розповів, що Мельник у США вчить англійську і повертатися не планує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути