Ексклюзиви
середа, 09 листопада 2011 13:19

Спецтема: Роман Ландік - "Гроза блондинок"

Адвокат Ландіка заявляє, що Роман побив дівчину цілком законно

Адвокат Ландіка заявляє, що Роман побив дівчину цілком законно

Відеозапис з ресторану "Баккара", на якому Роман Ландік б'є Марію Коршунову, "сфальсифікований і вилучений з порушеннями". Про це на прес-конференції заявила адвокат Ландіка Наталія Суслікова.

"У цій справі вже багато нестиковок. Незрозуміло яким чином у ЗМІ потрапили матеріали слідства - відео. Відеозапис з ресторану був вилучений з порушеннями. Через цей відеозапис у суспільстві сформувалася неправильне думка - чоловік б'є жінку. Але, якщо дівчина може завдати людині тілесні ушкодження, а саме - бере графин і б'є цим графином людину по голові, то чи може вона розраховувати у відповідь, що ця людина, будучи чоловіком, має зняти капелюх і вклонитися? У світлі сучасної гендерної політики вважається, що чоловік і жінка рівні. Вони рівні не лише в своїх правах, але і в обов'язках. Якщо ти б'єш людину, застосовуєш до нього насильство, то ти повинен бути готовий, що твої дії, як мінімум, будуть припиняти. Ми наполягаємо на тому, що дії Романа Ландика були необхідною обороною і носили подальший попереджувальний характер. Він мав за законом, як і будь-який громадянин, право припинити насильницькі дії щодо себе. Що він і зробив. Якби в цьому стані необхідної оборони він би це право перевищив, то в такому випадку перевищення необхідної оборони може розглядатися тільки у випадку вбивства. Тоді його дії носили б кримінально переслідуваний характер", - сказала адвокат.

ВІДЕО: Син Ландіка прославився на весь Інтернет побиттям дівчини

Захист Ландіка вважає, що "відеозапис був вилучений з порушеннями і був сфальсифікований".

"Ми наполягаємо на тому, що в діях Романа немає складу злочину. Чи було відео сфальсифіковано? На це питання експертиза не відповіла", - сказала адвокат.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, Марія Коршунова підписала мирову угоду з родиною Романа Ландіка практично через 4 місяці після бійки в ресторані "Баккара".

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Ландіка заявляє, що Роман побив дівчину цілком законно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути