Ексклюзиви
середа, 12 травня 2021 13:37

8 млн бджіл вартістю в пів мільйона відправили поштою: усі загинули
9

Загибель 8 млн бджіл, які пасічники з Закарпаття надіслали в спеціальних контейнерах за допомогою Укрпошти, виявили замовники вантажу в Ужгороді.

Подія сталася 11 травня, повідомив у Facebook журналіст Віталій Глагола.

У вантажі, який доставляла Укрпошта, загинули 8 млн бджіл
Фото: facebook.com/vglagola
У вантажі, який доставляла Укрпошта, загинули 8 млн бджіл
У вантажі, який доставляла Укрпошта, загинули 8 млн бджіл
У вантажі, який доставляла Укрпошта, загинули 8 млн бджіл
У вантажі, який доставляла Укрпошта, загинули 8 млн бджіл

"Бджолярі з Іршави й Виноградова пакети з бджолами, маткою і спеціальним розплодом надіслали Укрпоштою до замовників. 400 спеціальних пакетів працівники Укрпошти везли у звичайній вантажівці Hyundai. Через брак кисню й відсіків для провітрювання всі вісім мільйонів бджіл, які були у вантажівці, не вижили. Це виявили в Ужгороді за кілька годин після відправлення", - повідомив Глагола.

Бджолярі вже звернулися із заявами до поліції та збираються судитися з Укрпоштою. Повідомляється, що ринкова вартість усіх відправлених поштою бджіл становить приблизно 500 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мікроавтобус із бджолами влетів у вантажівку: серед загиблих - підліток

Журналіст зауважив, що на сайті Укрпошти прописані спеціальні умови щодо пакування живих комах, зокрема, бджіл, для відправлення. За твердженням відправників, вони дотрималися цих вимог.

"Вони просто задихнулися в тій вантажівці без кисню й під розпеченими металом. Вони ж живі - це не просто вантаж. Бджолам теж потрібен кисень (природна вентиляція), а тут його не було, ще й у спеку. У мене серце розривається від побаченого вчора. Справа не тільки в матеріальних збитках - бджіл шкода неймовірно", - каже бджолярка Марія Лендел.

Відреагувала пресслужба Укрпошти. Національний оператор поштового зв'язку просить відправників надати трек-номери для відстеження руху відправлення та внутрішнього розслідування.

"Ми з'ясовуємо всі деталі щодо перевезення цих відправлень, а також їх упакування й передавання для пересилання. Є багато нюансів, які могли призвести до цього. Щойно ми все з'ясуємо, доберемо всі необхідні заяви, повідомлення й пояснення від зацікавлених сторін - ухвалимо конкретні рішення", - ідеться в заяві.

Бджоли, які мешкали на даху собору Паризької Богоматері, пережили пожежу 15 квітня 2019 року.

Спочатку думали, що приблизно 200 тис. комах загинули в полум'ї. Однак Ніколя Жіан, бджоляр собору, підтвердив, що всі живі й дзижчать.

Зараз ви читаєте новину «8 млн бджіл вартістю в пів мільйона відправили поштою: усі загинули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути