Ексклюзиви
четвер, 02 липня 2020 14:59

3-річна дівчинка загинула в перший день відпочинку

3-річна дівчинка загинула в перший день відпочинку
У курортному селі Залізний Порт на Херсонщині в морі потонула 3-річна дівчинка. Фото: t.me/dsns_telegram

У курортному селі Залізний Порт Голопристанського району Херсонської області в морі втопилася 3-річна дівчинка. Відпочивала перший день із 56-річною бабою та її 38-річним співмешканцем. На курорт приїхали із Кропивницького. Трагедія сталася 1 липня.

Дитина випала з матрацу, коли плавала зі співмешканцем баби, повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

"38-річний чоловік пояснив, що пішов купатися з онукою своєї співмешканки, дівчинка була на надувному матраці. Вони відпливли приблизно на 50 метрів від берега. Потім дівчинка, за його словами, випала з матрацу в море, чоловік намагався пливти з дитиною до берега, але не розрахував сили. До берега він доплив сам, де і викликав рятувальників. Поліцейські на місці перевірили чоловіка на вміст алкоголю, він був тверезий", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батько втопився, намагаючись врятувати дітей

За фактом загибелі дівчинки відкриті 2 кримінальні провадження, за статтями "умисне вбивство" та "залишення в небезпеці". Тіло дитини направили на судово-медичну експертизу.

Своєю чергою рятувальники просять ніколи не втрачати дітей з поля зору під час купання в морі.

"Як правило, втративши контроль у воді, діти розгублюються і не завжди можуть вчасно почати кричати і кликати на допомогу. Малюків до трьох років взагалі не можна відпускати в самостійне плавання", - попередили у ДСНС.

Додали, що за червень на водоймах країни загинули 234 людини. Із них 36 - діти. Це трохи менше половини з усіх випадків з початку року.

2 липня в Маріуполі знайшли мертвим 7-річного Миколу Лахна, який мав діагноз ДЦП. Хлопчик був у воді на території пляжу. За попередньою інформацією, він пішов купатися і потонув.

Зараз ви читаєте новину «3-річна дівчинка загинула в перший день відпочинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути