Ексклюзиви
вівторок, 02 жовтня 2012 16:44

38 людей втопилися біля берегів Гонконгу. Тут зіткнулися пасажирські кораблі
10

З травмами в лікарню відправили 101 людину
Фото: Фото: Reuters
В результаті катастрофи загинули 38 людей
Серед постраждалих опинилися декілька пасажирів з "Сі Смут"
Судно "Сі Смут" після зіткнення не зупинилося
Серед загиблих опинилися четверо дітей

У Гонконзі під варту взяли шістьох членів екіпажів суден, в результаті зіткнення яких одне з них затонуло. За даними Associated Press, всі вони були заарештовані за підозрою в порушенні правил безпеки управлінні судном.

Коментуючи затримання членів двох команд, представник поліції пообіцяв, що невдовзі будуть проведені нові арешти. Кого саме правоохоронні органи збираються взяти під варту, він не уточнив.

Зіткнення пасажирських суден "Елої IV" (Lamma IV), зафрахтованого компанією Power Assets Holding (йдеться про її дочірню структуру Hong Kong Electric), і "Сі Смут" (Sea Smooth) сталося в ніч на вівторок біля берегів гонконгського острову Ламма. Перше з них, на борту якого знаходилися 121 пасажир і три члени екіпажу, відразу пішло на дно. При цьому, за словами одного з пасажирів "Елої IV", друге судно після зіткнення не зупинилося.

В результаті катастрофи загинули 38 людей. Тіла 28 з них рятувальники знайшли на місці аварії корабля, ще шестеро померли після госпіталізації. Останні два тіла були виявлені на борту порома після того, як його підняли на поверхню. Як уточнює агентство, серед загиблих опинилися четверо дітей. Передбачається, що всі жертви аварії корабля або більша частина з них були пасажирами "Елої IV".

З травмами в лікарню відправили 101 людину. Пізніше 66 з них виписали, проте стан чотирьох пацієнтів оцінюється як критичний. Серед постраждалих опинилися декілька пасажирів з "Сі Смут".

Незважаючи на арешт членів екіпажів, в поліції поки не можуть сказати, що саме стало причиною зіткнення. За попередніми даними, йдеться про помилку під час керування судами.

Зіткнення суден стало найбільшим за кількістю жертв подією в Гонконзі з 1996 року, коли під час пожежі загинула 41 людина. Також це стало самою великої катастрофою на воді з 1971 року - тоді під час тайфуну потонули 88 пасажирів порома.

Зараз ви читаєте новину «38 людей втопилися біля берегів Гонконгу. Тут зіткнулися пасажирські кораблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути