пʼятниця, 24 грудня 2021 12:29

17-річний хлопець впав у кому після безсимптомного коронавірусу

17-річний хлопець впав у кому після безсимптомного коронавірусу
У Львові 17-річний хлопець потрапив до реанімації та впав у мозкову кому через ускладнення після коронавірусу. Фото: Фото: t.me/KyivCityOfficial

У Львові 17-річний Віктор потрапив до реанімації та впав у мозкову кому через ускладнення після коронавірусу, який минув безсимптомно.

Хлопець потрапив до районної лікарні з вітрянкою, за словами матері Олени Боднар. І тільки коли стан перейшов у критичний - виявили Covid-19. Він і дав таке серйозне ускладнення, ідеться в ТСН.

Хлопця перевезли до лікарні Львова. Через кілька днів перебування в реанімації медики діагностували мозкову кому. Юнака підключили до спеціального апарату, який очищує кров.

У пацієнта розвинулася поліорганна недостатність: ниркова, дихальна й серцева, за словами завідувача відділення анестезіології та реанімації Західноукраїнського дитячого медичного центру Романа Собко.

"Мультисистемний запальний синдром виникає через чотири - шість тижнів після перенесеної коронавірусної інфекції", - зазначає лікарка-педіатр Віта Волощук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві від Covid померло немовля - наймолодша жертва вірусу

Медики розповідають, що подібний посткоронавірусний синдром у дітей не є рідкістю. Лише у Львівській області зафіксували понад 20 таких випадків.

Собко наголосив, що у випадку з підлітком була реакція організму на інфекцію. Віктор став найважчим пацієнтом. Мати хлопця згадує, що він був у комі три доби й згасав на очах.

"Мозкова кома тривала приблизно три - чотири доби. А потім ще залишалося порушення свідомості орієнтовно на тиждень", - сказав лікар.

Лікування мультисистемного синдрому у Віктора обійшлося лікарні в 500 тис. грн. Стан хлопця зараз нормалізувався, він почувається добре.

У місті Корюківка Чернігівської області від Covid-19 помер учень місцевої школи. Хлопчик навчався в 9 класі.

З ускладненнями його госпіталізували до обласної дитячої лікарні, однак врятувати дитину медики не змогли.

Зараз ви читаєте новину «17-річний хлопець впав у кому після безсимптомного коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути