четвер, 11 жовтня 2018 12:15

Взяв 1,5 млн грн і втік: поліція розшукує депутата

Автор: Нацполіція
  Депутата та поліцейського розшукують за крупний хабар
Депутата та поліцейського розшукують за крупний хабар

Депутата міської ради Городенки Івано-Франківської області та його спільника оголосили в розшук. Їх викрили на хабарі у 50 тис. євро (майже 1,5 млн грн).

Правоохоронці ГУ Нацполіції Івано-Франківської області розповіли, що депутат і колишній співробітник правоохоронного органу налагодили корупційну схему вирішення земельних питань. За виділення або надання в оренду земельних ділянок ділки вимагали певну суму грошей.

В одному з таких епізодів за вирішення земельного питання на користь комерційної структури депутат і його спільник вимагали від представника фірми 50 тис. євро. В обмін депутат обіцяв винести на розгляд сесії міської ради і надалі сприяти ухваленню рішення про надання компанії в оренду землі під будівництво заводу з переробки відходів.

Гроші представник фірми повинен залишити у заздалегідь обумовленому місці. Щоб поліція не викрила депутата, він залучив посередника - колишнього співробітника правоохоронного органу. Саме він повинен був забрати гроші після того, як питання надання землі повинні вирішити.

Коли спільник депутата забирав гроші у лісосмузі, поліцейські спробували його затримати. Чоловік ледь не наїхав автомобілем на поліцейських і втік з місця події. Гроші викинув у придорожню лісосмугу.

Правоохоронці оглянули згорток із грошима і виявили виявили відсутність 106 тис. грн. Посередник міг залишити ці гроші собі.

Також правоохоронці провели обшуки в приміщенні міської ради, де виявили і вилучили речові докази, які підтверджують злочинну діяльність депутата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальну бурштинову справу нардепів передали до суду

Правопорушникам повідомили про підозру в хабарництві.

"Слідчим суддею задоволено клопотання прокуратури та дозволено затримання депутата і посередника з метою приводу до суду для обрання запобіжного заходу - тримання під вартою", - додали в прокуратурі.

Керівник одного з підрозділів Нацполіціі міста Краматорськ Донецької області вимагав у місцевого фермера хабар за свої "послуги". Поліцейський відмовлявся розкривати вчинений щодо підприємця злочин без "винагороди".

Майор поліції вимагав 200 тис. грн за сприяння у затриманні зловмисників, які викрадали урожай із орендованих фермером сільськогосподарських земель.

Зараз ви читаєте новину «Взяв 1,5 млн грн і втік: поліція розшукує депутата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути