пʼятниця, 31 липня 2020 19:04

12-річного хлопця за вбивство товариша відправили в колонію

12-річного хлопця за вбивство товариша відправили в колонію
На Одещині 15-річного хлопця випадково застрелив 12-річний товариш. Його засудили до 2-х років колонії. Фото: pixabay.com

На Одещині відправили в колонію на 2 роки 12-річного підлітка, який у вересні торік року вбив 15-річного приятеля, коли демонстрував йому рушницю свого діда.

Таке рішення виніс Біляївський районний суд.

Юнак запевняв у суді, що постріл стався мимоволі, коли він намагався розрядити зброю, а після поранення друга одразу викликав "швидку". Проте суд кваліфікував дії обвинуваченого як вбивство з необережності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підліток забив товариша до смерті

Суддя вирішив не віддавати дитину на поруки, а відправив його до спеціальної навчально-виховної установи для неповнолітніх. Одним з аргументів стало те, що хлопчик виховується в неповній сім'ї і працюючій матері, на думку суду, складно забезпечити належний контроль над дитиною.

Раніше перед судом постав і дід хлопчика, який після полювання передав йому рушницю і сумку з патронами і попросив покласти в кімнаті біля сейфа. Однак пізніше пенсіонер так і не сховав рушницю. Чоловік визнаний винним у неналежному зберіганні зброї, що спричинило смерть неповнолітнього. Він засуджений до 2 років позбавлення волі з відстрочкою покарання на рік.

Трагедія сталася 29 вересня торік. 15-річний хлопець прийшов у гості до 12-річного товариша. А той хотів похвалитися зброєю. Взяв рушницю в руки. А вона несподівано вистрілила. Після вистрілу у груди юнака забрали до лікарні, але він помер ще дорогою.

Зараз ви читаєте новину «12-річного хлопця за вбивство товариша відправили в колонію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути